2024. április 26., péntek

Fehér Kálmánra emlékeztek Csókán

Rendhagyó irodalomórán az általános iskolások

Szerda délelőtt a Csókai Városi Könyvtárban Fehér Kálmánra emlékeztek. Erdélyi Ilona nyugdíjas magyartanárnő a hetedik osztályosoknak tartott rendhagyó irodalomórát. A nyugalmazott tanárnő elmondta, hogy azért választották őt az irodalmi óra témájának, mert rendkívül büszkék a kiváló költőre, Csóka szülöttére.

A tanulók idézeteket olvastak fel Fehér Kálmántól (Fotó: Gergely Árpád)

A tanulók idézeteket olvastak fel Fehér Kálmántól (Fotó: Gergely Árpád)

– Fontos hangsúlyozni, hogy mennyire kiváltságosak vagyunk, hogy ilyen kiváló költő épp a mi kisvárosunk szülötte. Szeretném, ha ezt a fiatalok is tudnák, megjegyeznék, és ők is büszkék lennének rá. A mai esemény tulajdonképpen egy hézagpótló irodalomóra. Tartottunk már hasonlót felnőtteknek és középiskolásoknak is, az általános iskolások azonban ebből kimaradtak, és őket is szerettük volna bevonni mindebbe – hangsúlyozta a tanárnő.

Hozzátette, hogy Fehér Kálmán nagyon sok okos dolgot tanított és üzent elsősorban a fiataloknak, például azt, hogy a boldogság kötelességünk, és szeretnünk kell a szülőhelyünket. Ezért is olyan fontos, hogy mindezt megtanítsuk és továbbadjuk a fiatal generáció számára. Az irodalomóra alkalmával a résztvevők is felolvastak egy-egy idézetet Fehér Kálmántól.

Nyitókép: A tanulók idézeteket olvastak fel Fehér Kálmántól (Fotó: Gergely Árpád)