2024. április 26., péntek
NBA

Gödör szélén a címvédő és New York

A főcsoportdöntő küszöbére ért 3:1-es vezetéssel a Miami és a Lakers együttese, miután mindkét gárda megnyerte második hazai találkozóját is a második körös playoffszériájában.

A floridaiak vezére ismét Jimmy Butler (27) volt a New York ellen, amelynek soraiban Jalen Brunson (32) és társai ezúttal is kevesek voltak.

Az Angyalok Városának csapata LeBron James (27) és Anthony Davis (23-15) vezérletével izgalmas végjátékban 8:2-es futással fordított és nyert, Steph Curry (31-10-14) nem túl hatékony tripla duplája ellenére.

LeBron Jamesék egy lépésre vannak a címvédő kiütésétől és a nyugati főcsoportdöntőtől (Fotó: Beta/AP)

LeBron Jamesék egy lépésre vannak a címvédő kiütésétől és a nyugati főcsoportdöntőtől (Fotó: Beta/AP)

Időközben bejelentették, hogy Nikola Jokić 25 ezer dolláros pénzbírságot kapott, amiért a Phoenix–Denver meccsen egy kisebb pályaszéli dulakodás során könyékkel meglökte Mat Ishbiát, a rivális csapat tulajdonosát.

A regionális ABA-ligában a Budućnost után a Crvena zvezda is bejutott az elődöntőbe, miután Zadarban is megverte a horvát alakulatot.

NBA, playoff, főcsoport-elődöntő, kelet: Miami–New York 109:101 (a sorozatban 3:1). Nyugat: LA Lakers–Golden State 104:101 (3:1). ABA-liga, elődöntő: Zadar–Crvena zvezda 63:74 (a sorozatot a Crvena zvezda nyerte 2:0-ra).

Nyitókép: LeBron Jamesék egy lépésre vannak a címvédő kiütésétől és a nyugati főcsoportdöntőtől (Fotó: Beta/AP)