2024. április 27., szombat
ÓBECSE ÉJJEL

Június 16-án és 17-én újra koncertek

Az óbecsei önkormányzat szervezésében június 16-án és 17-én ötödik alkalommal szervezik meg a város főterén az Óbecse Éjjel elnevezésű zenei eseményt. A szervezők a napokban hozták nyilvánosságra a fellépők névsorát, a kétnapos rendezvény legismertebb fellépői: Konstrakta, Marko Luis, Neno Belan és Marija Šerifović.

A szervezők nagy elvárásokat támasztanak az idei fesztivállal szemben, ahol tavaly Zdravko Čolić koncertjén a szervezők elmondása szerint mintegy harmincezer látogató vett részt. Az első rendezvényre 2017-ben került sor, akkor a Van Gogh és a Blue Orchestra zenekarok koncerteztek, egy évvel később pedig a Bajaga i instruktori zenekar muzsikált fő műsoridőben. 2019-ben a horvát pop-rock együttes, a Parni valjak koncertjén mintegy 20 000 látogató vett részt.

Az első napon, pénteken, június 16-án, Konstrakta és Marko Louis énekel a színpadon, előttük az óbecsei Petar Konjović zeneiskola kórusa lép fel. A spliti, horvát popzenész, Neno Belan Fiumens zenekarával másnap lép fel, amikor az egyetlen szerb Eurovízió-győztes Marija Šerifović énekel a program főszereplőjeként. Fellépését az idén is színpompás tűzijáték zárja majd.