2024. április 26., péntek
LÓVERSENY ZOBNATICÁN

Négy futam, huszonnyolc versenyló, érdeklődőkkel megtelt lelátók

Verőfényes napsütésben tartották meg Zobnaticán az idei év első lóversenyét, amelyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is.

Négy futamban összesen28 ló állt rajthoz, így heten a 130 ezer dináros összértékű Hotel Miznah Kupa 1600 m-es szakaszán, amelyen Magical Kiss futott be elsőként, a Šendeković – Sveta lovarda patása Milan Nikolić vezetésével, és nyerte meg a 65 ezer dináros fődíjat. Az 1400 m-es, 150 ezer dináros összértékű, az első helyezettnek 75 ezer dinárral járó Yugo Elite Agro kupán 8 állat állt rajthoz, győztese a Zobnaticai Lovarda színeiben versenyző Notre Roi (IRE) lett. Az őt megülő Đorđe Perovićnak Zsemberi János, a Topolyai Sport Klub elnöke nyújtotta át a nyereményét. Topolya Község Idegenforgalmi Irodájának 140 ezer dinár összértékű kupáját szintén 1400 méteren tartották meg, az első helyezett a Pitt Bull Istállóból érkező Yoyoba, és az őt megülő Aleksandar Stanarević lett, akinek Marina Popović, az iroda igazgatónője gratulált.

Negyedik futamként az Adria II elnevezésű startolt el a céltól 160 ezer dinár összértékben 5 ló részvételével, a futamot a Zobnaticai Lovarda patása, Huntress nyerte meg Goran Mešetović vezetésével, akinek a lovasjáték egyik fő szervezője, dr. Aleksandar Peranović nyújtotta át az elismerést.

Nyitókép: Kazinczy Paszterkó Diana felvétele

Nyitókép: Kazinczy Paszterkó Diana felvétele