2024. április 26., péntek

Még tizenegymillió dinár hiányzik

Jótékonysági vásárt tartottak Nagybecskereken Páger Anitáért

Folytatódnak a jótékonysági rendezvények a muzslyai Páger Anita thaiföldi műtétjének a támogatására. A fiatal lány Szegeden történt balesete után vált mozgássérültté. Tegnap délelőtt a nagybecskereki piacon a Szívünkkel Nagybecskerekért emberbaráti szervezet jótékonysági vásárt tartott.

Az Adra egy globális emberbaráti szervezet, amely Nagybecskereken Szívünkkel Nagybecskerekért név alatt végzi a munkáját. Egy látogató ápolónőtől szereztek tudomást Páger Anitáról és úgy döntöttek, hogy bekapcsolódnak a gyűjtésbe.

– Egybegyűjtöttük a jóakaratú és segítőkész embereket és megszerveztük ma ezt a humanitárius vásárt itt, a nagybecskereki piacon. Különböző termékeket kínáltunk fel a polgártársainknak és szeretnénk, hogy minél több ember látogassa meg ezt a vásárunkat és kapcsolódjon be az akcióba, mert az a kicsi, amivel mi hozzájárulunk, az valakinek nagy segítséget jelenthet – nyilatkozott Slađana Stanić, a nagybecskereki emberbaráti szervezet elnöke.

A vásárlók között voltak idősek és fiatalok is, akik kézműves termékek megvásárlásával támogathatták az akciót. Kezdve Páger Anita ékszereitől Németh Gizella illatos gyertyájáig.

– Amikor a szervezők megszólítottak, nagy örömmel fogadtam a felkérést, mert úgy érezzük, hogy segítenünk kell. Más módon is hozzájárultunk az akcióhoz. Palacsintázáskor is ott voltunk, a cég számlájáról is utaltunk át pénzt. Amilyen módon tudtunk, és amennyit tudtunk, segítettünk – mondta Németh Gizella.

Anita műtétjére 16 millió dinárt kell összegyűjteni. Május elején újabb gyűjtési akciók lesznek Muzslyán és Zentán. Anitáért gyűjtés folyik a Budi human jótékonysági alapítvány keretében is, ahova az 1425-ös kódot kell elküldeni sms-ben, a 3030-as telefonszámra. Az idő sürget, közeledik a műtét időpontja.

– Május 27-én kellene, hogy megtörténjen Thaiföldön. De nekünk már május elejére össze kell gyűjtenünk a pénzt, mivel a műtét előtt még van sok tennivaló: a vízum elrendezése, a repülőjegyek, a biztosítások elrendezése. Most az összeg 33 százalékánál tartunk, ami azt jelenti, hogy ötmillió kilencvenezer dinárt sikerült eddig összegyűjteni – hallottuk Páger Csabától, Anita édesapjától.

Közben Anita szorgalmasan edz és heti kétszer jár a zentai magánklinikára. Készül a műtétre, amelynek köszönhetően újra önálló életet élhet majd.

Nyitókép: (Kecskés István felvétele)