2024. április 19., péntek

Vásári forgatag Magyarkanizsán

Az eddigi legnagyobb árukínálat

A magyarkanizsai vásárnak egykor nagy hagyománya volt, majd a vásártér másról híresült el pár éve, ugyanis a migránstábor volt ott. El kellett telnie némi időnek, míg újra a régi fényében tündökölhet, és ez szemmel láthatóan most árpilisban történt meg.
A magyarkanizsai községben egyébként a vásárra járás szokása még nagyon él, de leginkább a kispiaci volt eddig a leglátogatottabb. Most azonban nagyon jó volt körbesétálni a magyarkanizsai vásárteret, amit szinte teljesen betöltöttek az árusok és a nézelődők is.


A kínálatban nem volt olyan, amit ne lehetett volna megtalálni. Az elmaradhatatlan cukorárusok, kürtöskalácsos, lacikonyha, virágok, ruhák, kézműves termékek, tényleg itt aztán minden volt. A kisállatok is nagyon népszerűek voltak, nem csak a gyerekek körében.
A szervező a helyi közösség volt, akik plusz tartalmakat is igyekeznek mindig bevonni, így most is a nézelődésen és a vásárláson kívül más programok is voltak. Az egész napot szinte el lehetett itt tölteni. A lovas kocsisok is felvonultak, kocsikázni is lehetett, a gyerekeknek légvár, és medence is rendelkezésükre állt, de a csillámtetoválás is helyet kapott.
Mint mindig, a jótékonyság is helyet kapott. Az Együtt-Veled Értük Egyesület tagjai szorgalmasan sütötték a palacsintát, melyet megvásárolva bárki hozzájárulhatott a beteg gyerekek megsegítéséhez.


A magyarkanizsaiidénnyitóvásár joggal mondható, hogy nagyon jól sikerült, a vásári forgatag hatalmas volt, igaz, az időjárás is nagyon kedvezett, így sokan a vasárnapi ebédjüket is a vásárban ették meg, társaságban, szinte kora nyarat idéző napsütésben.

Nyitókép: Az idei első vásár Magyarkanizsán