2024. április 23., kedd

Támogatás a temerini civil szervezeteknek

Az önkormányzat nagytermében csütörtökön a helyi civil szervezetek azon képviselői írtak alá szerződéseket, akik a programjaik megvalósításra és a működésük támogatására nyertek anyagi eszközöket.

Pásztor Róbert, a községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy ezúttal több mint 7 millió dináros támogatást osztottak ki.

– Az összegből mintegy ötmillió dinárt biztosítunk a működésre és kétmillió dinárt a rendezvényekre. Mindig nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minden pályázó magyar civil szervezet számára biztosítsunk anyagi támogatást. Ezúttal sem volt ez másképp, támogatásban részesült többek között a Temerini Kertbarátkör, a Szigeti Sándor Méhész Egyesület, a Boldog Gizella Hagyományápoló Kézimunka Szakkör, valamint a Hunor Hagyományőrző Egyesület és a cserkészek is – mondta Pásztor.

Fúró Dénes felvétele

Fúró Dénes felvétele

Felszólította a civil szervezeteket, hogy amennyiben vannak ötleteik, nyugodtan pályázzanak, ugyanis közös összefogással szebbé tehetjük Temerint.

Mladen Zec polgármester kiemelte, hogy ezúttal hetvenöt szerződésre került aláírás. A községi költségvetésben az idén kétmillió dinárral nagyobb összeget tudtak fordítani a civil szervezetek támogatására, mint tavaly.

– Remélem, hogy a támogatás hozzájárul civil szervezeteink hatékonyabb működéséhez, és polgáraink láthatják majd a fejlődést, és élvezhetik egyesületeink tevékenységének gyümölcsét – fogalmazott Zec.

Nyitókép: Mladen Zec és Kovács Róbert, a Temerini Kertbarátkör elnöke (Fotó: Fúró Dénes felvétele)