2024. április 26., péntek
TORDA

A falubeliek is segítik Anitát

A tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület a Tordai Művelődési Napok rendezvényeinek idején egy adománygyűjtő dobozt helyezett el a kultúrotthonban a muzslyai Páger Anita megsegítésére, melynek tartalmát, összesen 40.000 dinárt, húsvét előtt fizették be a folyószámlájára, közölték az egyesület Facebook-oldalán.

A huszonhat éves lány majdnem öt évvel ezelőtt zuhant ki a második emeletről, ennek következtében lebénultak a végtagjai. Nemrég kiderült, hogy Thaiföldön létezik egy olyan műtét, amelynek köszönhetően újra járni tudna, a beavatkozás elvégzéséhez azonban 16 millió dinárt kell összegyűjtenie. Anita története erős összefogásra ösztönözte nemcsak a muzslyaiakat, hanem egész Vajdaságot.

A műtét május végén esedékes. Egy új eljárásról van szó, melynek az a lényege, hogy invazív eljárási módszerrel egy epidurális stimulátort juttatnak be a gerincvelő védőburka fölé, amely fölerősíti az agyból küldött impulzusokat.

Aki közvetlenül szeretné a fiatal lányt támogatni, az megteheti a Budi human jótékonysági alap honlapján található számlaszámokon keresztül. Emelt díjas üzenettel is lehet segíteni, az 1425 számsort kell elküldeni üzenetben a 3030-as telefonszámra.

Nyitókép: Segítsünk Anitának! (Fotó: budihuman.rs)