2024. április 25., csütörtök

Húsvéti előkészületek a magyarcsernyei óvodában

Szerdán délelőtt a Petőfi Sándor Általános Iskola óvodájában húsvéti foglalkozásokat szerveztek az óvodás gyermekek számára. A gyermekek szüleinek a feladata az volt, hogy fessenek be néhány főtt tojást, majd azt az óvodában szüleik segítségével díszítsék ki. A foglalkozás során a gyermekek fantáziája határtalannak bizonyult a munka során.

A négyéves Šijuk Seléna édesanyjával kreatív dolgokat hozott magával, kis virágokat, cik-cakk ollót, ragasztót, csillámport.

– A tojásokat tegnap főztük meg, de hoztunk néhány hungarocelltojást is. Szoknyácskás nyuszikat készítettünk – mondta Seléna, majd hozzátette, hogy otthon is elkezdtek már készülődni az ünnepre. Mint elmondta, a testvéreivel már díszítik a szobákat, tojást fognak festeni. A húsvéti nyuszitól nyuszis törülközőt szeretne kapni.

Az ötéves Kovács Dávid édesanyja segítségével nyuszival, virágokkal, pöttyökkel, napocskákkal díszítette fel a színes tojásokat.

– Nálunk lesz nagytakarítás, kalácskészítés, tojásfestés, és fel is díszítjük a házat – újságolta Dávid.

A hatéves Bálint Hunornál is sokféle tojás készült, csibések, szivárványosak és csillámporosak. Ő is várja a húsvétot.

– Otthon kaptunk húsvétos kifestős könyvet, azt színezgetjük, és girlandot készítettünk a bejárati ajtóra – mondta Hunor.

Nyitókép: A gyermekek anyukákkal és nagymamáikkal díszítették a tojásokat (Vidács Hajnalka felvétele)