2024. április 26., péntek

Versmaraton Csókán

„Mert a szép szó nemcsak eszközünk, hanem célunk is”

Nyolcadik alkalommal szervezték meg Csókán a Versmaraton elnevezésű megmozdulást a magyar költészet napja alkalmából. A Csóka Művelődési és Oktatási Központnak köszönhetően csütörtökön délelőtt a csókai könyvtárba bárki betérhetett és elszavalhatta kedvenc versét.

Kobrehel Éva a Művelődési és Oktatási Központ igazgatója elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy ezen a napon meglátogatják őket az óvodások, az általános iskolások, a középiskolások, Csóka község lakosai, nyugdíjasai és mindenki, aki a verset szereti és kedveli. Tiszaszentmiklósról és Padéról is sokan eljöttek, közel kétszázan szavalták el kedvenc verseiket a csókai könyvtár épületében. József Attila szavaival élve: „Mert a szép szó nemcsak eszközünk, hanem célunk is”

– József Attila születésnapjának évfordulója kapcsán mi a csókai önkormányzat elöljárói már hosszú évek óta minden évben részt veszünk és felolvasunk egy kis versikét. Így próbálunk ehhez a tradícióhoz hozzájárulni, illetve biztatni a többieket, legyen szó fiatalokról vagy idősekről, és ha jól tudom évről évre többen vagyunk. Én ma a kilencvenedik szavaló voltam, de hiszem azt, hogy délutánra már elérjük a kétszáz résztvevőt is – mondta Oláj Tibor a csókai képviselő-testület elnöke.

A Versmaratonon összesen 218-an vettek részt.

Nyitókép: Nyolcadik alkalommal szervezték meg Csókán a Versmaraton elnevezésű megmozdulást a magyar költészet napja alkalmából (Gulyás Réka felvétele)