2024. április 19., péntek
ÚJVIDÉK

Koszorúk, virágok a Contrast diszkóban tűzhalált halt hat fiatal emlékére

Pontosan tizenegy évvel ezelőtt égett le Újvidéken a Contrast szórakozóhely, amikor hat fiatal lelte halálát a tűzben. A kiégett diszkó helyszínén ma koszorúkat helyeztek el az elhunytak családtagjai, barátai, Újvidék város képviselői.
Az áldozatok a csúrogi Marina Aničić (1987), az újvidéki Tamara Miladinović (1987), a futaki Milena Dalmacija (1986), a boszniai illetőségű, de Újvidéken élő Zoran Ignjatović (1984), a kragujevaci Marko Pavlović (1983) és a nagykikindai Renato Vuković (1991).

Branko Miladinović, akinek Tamara lánya is életét vesztette a tűzben, elmondta, hogy a Tamara Igazsága Törvények Egyesület küzdeni fog, hogy minden felelőst megbüntessenek, és olyan intézkedéseket szorgalmaznak, melyekkel megelőzhetőek a hasonló tragikus esetek.
A Contrast-ügyben 2014-ben 5–9 év börtönbüntetésre ítélték Alojz Ganićot, a szórakozóhely tulajdonosát – akinek később enyhítettek büntetésén –, a terem két bérlőjét: Slaviša Stanišićot és Dejan Ratkovićot, valamint Miroslav Papuga villanyszerelőt, mivel nem tartották be a tűzbiztonsági előírásokat, és ezáltal veszélyeztették a közbiztonságot.

Nyitókép: Újvidék város