2024. április 24., szerda
NBA

Ennyire Boston felé billen?

Mindössze két mérkőzést játszottak tegnap hajnalban az NBA-ben, de ezek közül az egyik a lehető legparázsabb párharc volt, hiszen Milwaukee-ban a Boston vendégeskedett, vagyis a keleti főcsoport, egyben a teljes mezőny két legjobb mérleggel rendelkező gárdája csapott össze. A szakértők szerint ez a két csapat rendelkezik a legnagyobb eséllyel a bajnoki címre, így egy főcsoportdöntős szimulációnak is tekinthették az edzők a találkozót, amely viszont nem hozott kiélezett küzdelmet. A Celtics ugyanis már az első negyed hajrájában átvette a vezetést, a másodikban pedig gyakorlatilag eldöntötte a meccset azzal, hogy 41 pontot rámolt be, miközben kemény védekezéssel rendre nehéz dobásokba hajszolta a Bucks játékosait, akik így 41:21 arányban elbukták ezt a periódust. A 75:47-es félidei vendégelőny a továbbra is kitartó bostoni dobóforma miatt később már vaskosan 40 pont fölé is felkúszott – egy pillanatban a hazai szurkolók számára tragikus 79:128 állt a kijelzőn –, aminek 140:99-es zakó lett a vége. A győztesnél parádézott Jayson Tatum, aki 10 felemelt triplájából 8-at a helyére küldött, a büntetővonalról hibátlan maradt (8/8), végül 40-nél állt meg, első számú szárnysegédje, Jaylen Brown pedig 30-at rámolt be. A vesztes, de még mindig ligaelső Milwaukee-nál Giannis Antetokounmpót 11/27-es dobásmutatón és 24 ponton tartotta a Boston védelme, ami riasztó jel lehet a várt playoffpárharc elé tekintve.

Kevesen tudnak ilyen sapkát adni Giannisnak, mint azt Robert Williams bemutatta… (Fotó: Getty Images)

Kevesen tudnak ilyen sapkát adni Giannisnak, mint azt Robert Williams bemutatta… (Fotó: Getty Images)

A Denver hazai parketten simán kikapott a rájátszásért nagyot hajrázó New Orleanstől, Nikola Jokić meghúzott vádlija miatt pihent. A vezére nélkül a játékát nem igazán találó Nuggetsnél Jamal Murray (21) és Bruce Brown (19) volt a legjobb, a Pelicansnél a remek formába lendült Brandon Ingram tripla duplával zárt (31-11-10), és a 6/8-cal hármasozó CJ McCollumnak (23) is nagy szerepe volt.

NBA, alapszakasz: Milwaukee–Boston 99:140, Denver–New Orleans 88:107. Euroliga, 32. forduló: Efes–Bologna 86:67, Maccabi–Milano 85:66, Barcelona–Alba 72:56. Az élcsoport: Olimpiakosz (–1), Real Madrid (–1) és Barcelona 44, Monaco (–1) 40, Maccabi 38 pont stb.

Nyitókép: Kevesen tudnak ilyen sapkát adni Giannisnak, mint azt Robert Williams bemutatta… (Fotó: Getty Images)