2024. április 24., szerda

A kapitány továbbjutást vár

A magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir kijelölte 19 fős keretét az Izland elleni világbajnoki selejtezőkre. A csapat első mérkőzése április 8-án Hafnarfjörðurban lesz, a visszavágót pedig 12-én Érden rendezik majd. A párharc győztese kijut a november 30. és december 17. között esedékes, dán–norvég–svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb-re. Golovin együttese az év elején nem játszott jól, az eddigi mérkőzéseken sok technikai hibát vétettek a játékosok, rengeteg labdát eladtak, és a védekezés sem működött kellően. A szövetségi kapitány a közmédia Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, Izland ugyan nem képvisel norvég vagy svéd szintet, ennek ellenére kemény skandináv stílusban játszik, ezért kellemetlen ellenfél, mindazonáltal továbbjutást vár a csapattól.

A magyar női válogatott kerete, kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga, Szikora Melinda. Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya, Győri-Lukács Viktória, Töpfner Alexandra. Jobbátlövők: Klujber Katrin, Papp Nikolett. Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga, Kukely Anna, Vámos Petra. Beállók: Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra, Pásztor Noémi. Balátlövők: Kuczora Csenge, Szöllősi-Zácsik Szandra. Balszélsők: Korsós Dorina, Márton Gréta, Schatzl Nadine.

Golovin Vlagyimir

Golovin Vlagyimir

FÉRFI EURÓPA-LIGA

Búcsúzott a Fradi

A férfi Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján is kikapott Ferencváros a Montpellier-től, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól. A magyar együttes az első negyedórában még tartotta magát, a folytatásban viszont rengeteget hibázott, így a franciák könnyű győzelmet arattak. A múlt héten az FTC 36:30-ra veszítette el az első mérkőzést. A második számú európai kupasorozatban a Fradi összesen 16 mérkőzést játszott, s az egyetlen csapat volt, amely a selejtező első fordulójából eljutott a nyolcaddöntőig.

Férfi Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók: Montpellier–FTC 43:29 (továbbjutott: a Montpellier 79:59-es összesítéssel), Ystads–Kadetten 25:27 (tj.: a Kadetten 65:57-es összesítéssel), Aarhus–Granollers 25:30 (tj.: a Granollers 62:59-es összesítéssel), Flensburg–Benfica 33:28 (tj.: a Flensburg 72:54-es összesítéssel), Nexe–Motor 27:29 (tj.: a Nexe 54:52-es összesítéssel), Sporting–Bidasoa Irún 34:28 (tj.: a Sporting 61:58-as összesítéssel), Füchse–Skjern 38:32 (tj.: a Füchse 66:55-ös összesítéssel), Göppingen–Valur 33:31 (tj.: a Göppingen 69:60-as összesítéssel).

Nyitókép: Golovin Vlagyimir