2024. április 17., szerda

Eltörölte a felvételit a belgrádi Jogi Kar

Elfogadta a belgrádi Jogi Kar azt a javaslatot, amely szerint 2024-től nem kell felvételizniük a jövendőbeli elsőéves hallgatóknak, hanem az érettségi eredményeket veszik a bejutás alapjául, tudósít a Blic.

Az egyetem közleményében emlékeztet arra, hogy az Oktatási Minisztérium az oktatás jobbá tétele érdekében úgy döntött, hogy a 2023/2024-es iskolaévtől kezdve bevezeti az állami érettségi rendszert a középiskolák esetében.

Fotó: alo.rs

Fotó: alo.rs

Ezt követően az egyetemi jelentkezésnél a diákok a pályázat kiírása után átadhatják jelentkezésüket, a rangsort pedig a következő szempontok alapján hozzák meg: a középiskolai évek alatt elért eredmények maximum 40 pontot érnek, az érettségi anyanyelv része 20, a matematika szintén, valamint ugyanúgy 20 pontot ér a diák által választott tantárgy, áll az egyetem által kiadott közleményben.

A Blic rámutat, hogy a felsőoktatási törvény előírja, hogy az állami érettségi bevezetésével a 2024/2025-ös tanévtől összehangolják a felsőoktatási intézményekbe való beiratkozás feltételeit.

Nyitókép: Fotó: alo.rs