2024. március 29., péntek

Falunapi birkózótorna Kishegyesen

Hagyományossá és nemzetközivé tennék a rendezvényt

Vasárnap a falunapi rendezvénysorozat keretében Kishegyesen birkózótornát tartottak az iskola tornatermében. Csaknem száz kisgyermek sorakozott fel a megnyitón, közülük több mint ötvenen a Kishegyes Birkózóegyesület kishegyesi és bácsfeketehegyi szekciójában szeptember óta rendszeresen edzenek. Zentai, szabadkai és magyarkanizsai fiatal birkózók is versenyeztek a tornán.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője is jelen volt, és elmondta, örvendetes, hogy ilyen nagy az érdeklődés a sport iránt. Az akadémia nem titkolt célja minden magyarok lakta településen újraéleszteni vagy beindítani a birkózást mint sportot. Hozzátette, hogy a jövőben ezt a tornát nemzetközivé szeretnék majd bővíteni. Juhász Bálint, a községi képviselő-testület elnöke hangsúlyozta, hogy fontos a gyerekek számára iskolán kívüli tartalmakat biztosítani. Megemlítette, hogy a labdarúgóklubban a TSC alközpontjaként sikeresen zajlik az utánpótlás-nevelés, a birkózóklub pedig rövid idő alatt a legtömegesebb sportegyesületek közé tornázta fel magát a községben. Örömmel konstatálta, hogy az akadémia alközpontjaként működhetnek. A folyamatos és szakmailag is magas szinten felügyelt foglalkozásoknak köszönhetően a gyerekek nemcsak kikapcsolódási, mozgási lehetőséghez jutnak, hanem az élsportolói karrier építésének irányában is feltárulnak a lehetőségek.

A kishegyesi gyerekek már nagyon várták a bizonyítási lehetőséget (Tóth Péter felvétele)

A kishegyesi gyerekek már nagyon várták a bizonyítási lehetőséget (Tóth Péter felvétele)

Halasi Szabolcs, a kishegyesi egyesület elnöke a sport jellemformáló mivoltát hangsúlyozta a megnyitón. „Nem lesz mindenkiből világversenyek győztese, de az is előfordulhat” – példálózott az elnök a vajdasági magyar birkózók sikereivel. Hangsúlyozta azonban, hogy a gyerekek közül mindenki győztese a napnak, ugyanis győzelemnek nevezhető, hogy sportolnak, és ezzel tesznek valamit egészségük megóvása érdekében. A rendezvény kezdetén a szerb és a magyar himnusz elhangzását megelőzően Szegedinszki Igor, az egyesület vezetőedzője köszöntötte a szép számban megjelent versenyzőket, a szülőket, szurkolókat.

Nyitókép: A kishegyesi gyerekek már nagyon várták a bizonyítási lehetőséget (Tóth Péter felvétele)