2024. április 20., szombat

Ösztönzés a női vállalkozóknak

Megjelent a tartományi titkárság pályázata

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság tegnap pályázatot írt ki a női vállalkozók támogatására. A 8,5 millió dináros keretösszegű, vissza nem térítendő támogatásra azok a női vállalkozók tarthatnak igényt, akik gépek és felszerelések beszerzését tervezik. Ezenkívül számítógépek és szoftverek vásárlására, illetve minden olyan szolgáltatás igénybevételére adhatják át kérelmeiket, amellyel korszerűsítenék termelésüket.

Branko Ćurčič, a tartományi kormány alelnöke elmondta, a nőknek kiemelt helyük van a társadalomban, ezért fontos külön figyelmet szentelni nekik.

Nenad Ivanišević: A tartományi titkárság évről évre növeli a pályázati keretösszeget (Fotó: Dancsó Áron)

Nenad Ivanišević: A tartományi titkárság évről évre növeli a pályázati keretösszeget (Fotó: Dancsó Áron)

– A gazdasági fejlődést követő és koordináló tanács, amelynek az élén állok, megalakulása óta azon munkálkodik, hogy javítson a nők helyzetén az üzleti életben. Örömmel tölt el, hogy Vajdaságban folyamatosan növekszik a női vállalkozók száma. A nők betörése az üzleti életbe jelentős lépés a gazdasági függetlenségük elérésére és a nemi egyenlőség megteremtésére. Továbbra is azon munkálkodunk, hogy egy olyan gazdasági légkört teremtsünk, amely alkalmas a női vállalkozók fejlesztésére – fejtette ki Ćurčić.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, az idén is folytatják a női vállalkozók támogatását.

– A tartományi titkárság évről évre növeli a pályázati keretösszeget, tavaly 7,5 millió dinárt tett ki, az idén pedig 8,5 millió dinár. Ez jól szemlélteti, hogy számunkra milyen fontos ez a téma. A tartományi titkárság a felszerelések beszerzését kérelmenként legfeljebb 250 ezer dinárral támogatja, a számítógépek és szoftverek beszerzését pedig 120 ezer, illetve 150 ezer dinárral. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a vajdasági női vállalkozók megerősítése céljából létrejött a Startup Akadémia is. A képzéseken 300 nő vesz részt Vajdaság 10 városában. Ez mindenképpen jelentős projektum. A tartományi titkárság célja, hogy kiegyenlítse a nemek arányát a gazdaságban. A jövőben ezen munkálkodunk – fogalmazott Ivanišević.

A pályázatra azok a Vajdaság területén dolgozó női vállalkozók jelentkezhetnek, akik a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség nyilvántartásában szerepelnek. A pályázat április 18-áig áll nyitva.

Nyitókép: Nenad Ivanišević: A tartományi titkárság évről évre növeli a pályázati keretösszeget (Fotó: Dancsó Áron)