2024. április 18., csütörtök
FÉRFI BL

A Veszprém lemosta a Szegedet

A férfi BL rájátszásának magyar összecsapása alaposan elmaradt a várakozásoktól, a mérkőzés már az első negyedórában elveszítette rangadó jellegét: a Veszprém gyakorlatilag lemosta a pályáról a Szegedet, a bakonyiak a szünetben már 20:7-re vezettek. A Tisza-partiak első találatára közel 12 percet kellett várni, ami mindent elmond a teljesítményükről. Pastor edző ugyan különféle taktikákkal próbálkozott a mérkőzés során, változást azonban egyik sem hozott – hiába kért időt, hiába rendelt el létszámfölényes támadást, vagy küldött két beállót a pályára, a bakonyiaknak minden újabb ötletre volt válaszuk.

A szegedi védők többnyire tehetetlenek voltak a veszprémi támadásoknál (Fotó: MTI)

A szegedi védők többnyire tehetetlenek voltak a veszprémi támadásoknál (Fotó: MTI)

Momir Ilić együttese szinte végig fegyelmezetten védekezett, a tetemes előny tudatában sem esett szét, vagy játszott könnyelműen, s végül 13 góllal nyert. A Veszprém ezzel beállította eddigi legnagyobb szegedi győzelmét, ugyanis 2011-ben 33:20-ra nyert a Tisza partján. A visszavágót jövő csütörtökön 18.45-től rendezik. A párharc győztese a negyeddöntőben a tavaly BL-ezüstérmes Kielcével találkozik.

Férfi BL, rájátszás, 1. mérkőzések: Szeged–Veszprém 23:36, Dinamo (B)–Kiel 28:41, Wisła–Nantes 32:32, az Aalborg–GOG mérkőzést tegnap este játszották.

Nyitókép: A szegedi védők többnyire tehetetlenek voltak a veszprémi támadásoknál (Fotó: MTI)