2024. április 24., szerda

Könyvbemutató és táncház a Zentropiában

Hétvégi programajánló

Március 25-én, szombaton este hat órai kezdettel mutatják be a zentai Zentropia kávézóban, a  magyarországi Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó Csikófogat Antológia című kötetét. A terényi népfőiskola és a budapesti könyvkiadó tavalyelőtt második alkalommal hirdette meg Csikófogat tehetséggondozó programját határon túli középiskolások számára. A programban közel kétszáz fiatal vett részt, akikkel 6 féléves műhelymunka vette kezdetét, aminek most értek a félidejéhez, aminek gyümölcseit tartalmazza a szombaton bemutatásra kerülő kötet.

A könyvbemutató után táncházat rendeznek, amelyen a Duhaj zenekar húzza majd a talp alá való zenét. A Duhaj zenekar a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület népzenei szakosztályaként jött létre. A zenekar 2015-ben alakult meg a Talentum Gyermek- és Ifjúsági Néptánctáborban. A tánc mellett a hangszer, és a népzene szeretete tölti ki mindennapjaikat. Fiatal koruk ellenére sikeresen szerepeltek fesztiválokon, tematikus előadásokon. Elsődleges céljuk az autentikus népzene megismerése és magasfokú művelése, előadása.

Fellépnek: Brezovszki Gergő, Brezovszki Balázs, Merković Filip és Csasznyi Imre (ének). Mindkét rendezvény ingyenes, azzal, hogy a szervezők a táncház kezdete elhelyeznek egy becsületkasszát s az ebbe belehelyezett pénzzel járulhatnak hozzá a népszerű szórakozóhely további rendezvényeihez.