2024. április 18., csütörtök

Háromból három

Zenta, Magyarkanizsa és Kishegyes is köztársasági támogatást kap projektumaihoz

Zenta község a szennyvízhálózat kiépítéséhez nyert támogatást a Kertek helyi közösség területén 20 millió dinár értékben, valamint a Green Future X. nemzetközi zenei fesztivál megszervezéséhez 2,35 millió dinárt, számolt be mai Facebook-bejegyzésében dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakciójának vezetője.

Mint közölte, Magyarkanizsa község a Fehér Ferenc utca aszfaltozására kapott 5 millió dinárt, valamint az önkormányzat ügyfélszolgálata munkájának korszerűsítésére további 1,5 millió dinárt. Kishegyes községnek a központi óvoda épülete tetőszerkezetének felújítására 8 millió dinárt folyósítanak.

Dr. Aleksandar Martinović és dr. Pásztor Bálint (Fotó: dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala)

Dr. Aleksandar Martinović és dr. Pásztor Bálint (Fotó: dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala)

„Ez az összesen 36 millió 850 ezer dinár értékű megítélt támogatás a három önkormányzat számára újabb bizonyítéka annak, hogy miért fontos, hogy a vajdasági magyarságnak erős politikai képviselete legyen Belgrádban is”, értékelte Pásztor Bálint.

– Mindig fontosnak tartottam, hogy önkormányzataink fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához köztársasági minisztériumi eszközöket tudjunk rendelni. Február 27-én tárgyaltam dr. Aleksandar Martinović államigazgatási és helyi önkormányzati miniszterrel. Közel 15 éven át képviselőtársak voltunk, ezért bíztam abban, hogy nyitottnak mutatkozik és a lobbitevékenységem sikerrel jár majd. Azokban a napokban jelent meg ugyanis a minisztérium önkormányzatok számára kiírt pályázata. A napokban közzétették a minisztérium döntését, amely értelmében mindhárom önkormányzatunk, amely pályázott, nyert! – fogalmazott a bejegyzésben a VMSZ tisztségviselője.

Nyitókép: Dr. Aleksandar Martinović és dr. Pásztor Bálint (Fotó: dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala)