2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Dupla újhold a Kosban egy napfogyatkozással

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Hallottam, hogy egymás után most kétszer is az újhold a Kos jegyében lesz, sőt ezt egy napfogyatkozás is kíséri. Létezik ez, s mire számíthatunk?
– Bár minden újhold mágikus erejű, ez a 2023. március 21-ei különösen az, mivel az asztrológiai újévvel esik egybe, vagyis a tavasz kezdetével. Egyrészt különleges, mert bár minden újhold valaminek az elindításáról szól, ez csak évente egyszer lehetséges a legerősebb indító erőben, a Kosban. Kiváltsága ebben az évben még az is, hogy a következő újhold is a Kos jegyében lesz, tehát az idén dupla újhold lesz a Kos jegyében, ami igen ritkán fordul elő. Sajnos ez a második, ami április 20-a hajnalán lesz, egyben holdfogyatkozás is. Ezért fontos még most cselekedni, az első újhold idején (március 21.), rítussal, talizmánnal, védelemmel, hogy ne hagyjuk ki a mostani irányváltást vagy erősítést, mert ha most elszalasztjuk azt, vagy épp rossz irányba indulunk, akkor nemcsak április második fele hoz rosszat, hanem az elkövetkező hónapok, netán évek is megsínylik a mostani bukást. Ez vonatkozik mindenkire, aki bármilyen változást szeretne, ezenkívül mindenkire, aki a Kos jegyében született, vagy Kos az aljegye, esetleg valamilyen bolygója van a Kos, a Rák, a Mérleg vagy a Bak végén, vagy bármelyik másik jegy legelején. Az idejében elvégzett védelemmel vagy teljesen elkerüli a rossz hatást, vagy jelentősen enyhíti azt.
– Mire alkalmas ez az időszak?
– A Kos energiamintázata annyira erőteljes, hogy egyrészt szinte bármire, de sportolás, mozgás elindítására különösen alkalmas lehet, vagy például jogosítvány megszerzésére. Mivel a Merkúr is igen közel van, így minden, ami tanulással, utazással, kommunikációval kapcsolatos, szintén nyerő ötlet lehet.
– Mit érezhetünk ebben az időszakban?
– Ne csodálkozzunk, ha régebbi sérelmeink szakadnak fel a napokban, és semmiképp ne söpörjük őket a szőnyeg alá, ugyanis most van esélyünk megoldani ezeket a problémákat. Tehát a karmikus szemetünk kipakolására remek ez az időszak. Tűzzünk ki magunk elé célokat, ám fontos, hogy kis keretek közt mozogjunk, ne akarjuk most a világot megmenteni, s az is lényeges, hogy a „most"-ra fókuszáljunk, ne nagy távlati célokra. Legyünk aktívak, de ne kapkodjunk, legyünk erőteljesek, de ne agresszívak, legyünk bátrak, de ne menjünk fejjel a falnak. Versenyezzünk, de ne tapossunk másokon keresztül, szeretkezzünk, de ne sportágnak tekintsük azt, hanem vigyünk bele érzelmeket. A Kos minőség a harcos, az önérvényesítés, a kezdet és elindulás erejét hordozza. A Kos minőségre jellemző még a gyorsaság, a bátorság, az erőteljesség, a hangoskodás. A rohanás, a „sürgős és azonnal kell" gyakran eltereli a figyelmet a fontosságról, és annak sorrendjéről is. Ezenkívül a kapkodás balesetekhez is vezet.
– Tehát akkor siessünk, vagy ne?
– Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, hová tartunk, mi az, ami most olyan sürgősnek és halaszthatatlannak tűnik, s jól gondoljuk át, hogy vajon valóban az-e? Érdemes-e érte rohanni és kockáztatni? A sorsfordítás évében járunk, ami lehetőség arra, hogy kilépjünk a múlt fogságából. A karma körforgása értelme a megértés és tapasztalás, s ez a kiút is egyben. A múlt, amit megtapasztaltunk, ami megtörtént, legyen az egyfajta bölcsesség, egyfajta tudás. Az a tapasztalás, ahol nincs jó és rossz, nincs hibás és helyes oldal, csupán a megértés. Mindenki, akivel kapcsolatba kerültünk így vagy úgy a tanítóink is, a karmánk is, s értsük meg a problémáinkat, mert csak úgy változtathatunk rajtuk.
– De ha nem értek egyet másokkal? Ha tudom, hogy hibáznak? Ha én olyasmit soha el nem követnék, mint ők?
– A megértés nem egyetértés. Nem kell egyetértenünk másokkal és mások cselekedeteivel, ítélkezni sem szükséges azonban, hiszen nem tudhatjuk, milyen energiákkal rendelkezik, milyen céllal érkezett a földi valóságba, milyen erőforrásai vannak. Nem tudjuk és nem is tudhatjuk, nem is kell tudnunk. Nem kell egyetértenünk, sem támogatnunk azt, amit rossznak gondolunk, megérthetjük azonban azt, hogy a másik ezt tudta kihozni az életéből, az adott helyzetéből, és ez a megértés. Ha megtapasztaljuk a másik oldalt, a másik nézőpontot, akkor értjük csak meg, hogy az alapok, a kezdet, a kiindulópont, a gyökerek indítják el az utat. Ha megértjük, akkor dönthetünk, hogy egyetértünk vagy elvetjük azt a minőséget, s így válthatunk, fordíthatunk egyet a sors kerekén, közelebb kerülve a szívünk vágyaihoz. Tehát ez a változás, az indulás ideje, jól fontoljuk meg, hova megyünk, mikor és hogyan, s tegyük meg az első lépéseket még most, márciusban. Ne halasszuk a döntést április második felére, mert a napfogyatkozás miatt csak rontunk helyzetünkön. Ám, ha most elindulunk, ha védelmet szerzünk, akkor sorsszerű pozitív változásokat élhetünk meg, karmikus terhektől szabadulhatunk meg. Mindenképpen ajánlom a talizmánt, akinek a felsorolt bolygóállása van, vagyis köze van a Kos jegyéhez.