2024. április 26., péntek

Kína újra fogadja a turistákat

Kína közölte, hogy a Covid-járvány kitörése óta eltelt három év után először nyitja meg újra határait a külföldi turisták előtt, és ennek keretében szerdától ismét minden típusú vízumot kiadnak az országban – írja a Reuters.
A Covid elleni védekezés érdekében bevezetett utolsó határon átnyúló ellenőrzési intézkedés megszüntetése segíthet az idegenforgalmi ágazat fellendülésében. Erre szükség is lenne, mert a 17 billió dolláros gazdasági ágazat tavaly az elmúlt közel fél évszázad egyik leglassabb ütemben növekedett, állapítja meg a portfolio.hu.

Kína azon területei, amelyeken a járvány előtt nem volt vízumkötelezettség, ismét vízummentessé válnak, és a 2020. március 28. előtt kiadott, még érvényességi idejükön belül lévő vízummal rendelkező külföldiek is beléphetnek az országba. Kína, amely januárban visszavonta az állampolgároknak szóló, a külföldi utazásoktól való tartózkodásra vonatkozó tanácsát, újabb 40 országot vett fel azon listájára, ahová a csoportos utazások engedélyezettek, így az országok száma 60-ra emelkedett.

A be- és kiutazó nemzetközi járatok száma a március 6-i héten az egy évvel korábbihoz képest több mint 350%-kal, közel 2500 járatra emelkedett, bár a szám még mindig csak 17,4%-a a 2019-es szintnek.

Nyitókép: Getty Images