2024. április 20., szombat

A magyar szabadságharcra és Petőfi születésének bicentenáriumára emlékeztek Tornyoson

A Keviben délelőtt megrendezett megemlékezést követően pénteken este Tornyoson is megemlékeztek az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc, valamint neves költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról. A „Petőfi él!” című zenés irodalmi összeállításra szinte teljesen megtelt a Zenta községhez tartozó település művelődési házának nagyterme.

Az összejövetelen a Himnusz elhangzását követően Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd pedig Homolya Ákos történelem és földrajz tanár, a községi tanács civil szervezetért felelős tagja mondott ünnepi beszédet.

Horváth Zsolt felvételei

Horváth Zsolt felvételei

Az alkalmi művelődési műsorban az Ünnepi kórus, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola tanulói és az Ady Endre Művelődési Egyesület csoportjai léptek fel.

A rendezvényen jelen volt Burány Hajnalka tartományi parlamenti képviselő, a Thurzó Lajos Művelődési Oktatási Központ megbízott igazgatója, Hugyik Richárd, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja,  Cipó Igor községi tanácsnok, Baráth Gábor plébános úr, Vajda Attila, a Tömörkény István Általános Iskola igazgatóhelyettese, és Huszár Zsolt, a tornyosi helyi közösség tanácsának elnöke is.

Nyitókép: Horváth Zsolt