2024. április 27., szombat

Elnöki különengedélyt Đokovićnak!

Ron DeSantis, Florida állam kormányzója azt kérte Joe Biden amerikai elnöktől: vizsgálja felül Novak Đoković beutazási kérelmét, hogy részt vehessen a Miami Openen. Az Egyesült Államok hatóságai a múlt héten megtagadták a 22-szeres Grand Slam-bajnok beutazását koronavírus elleni oltatlansága miatt, ezért Đoković visszalépett a szerdán rajtoló Indian Wells-i és a miami tornától. „Ez nem igazságos, nem tudományos és elfogadhatatlan” – írta Bidennek címzett levelében a kormányzó, majd hozzátette, „ideje a pandémiás politikát félretenni és megadni az amerikaiaknak, amit akarnak – engedjék Đokovićot játszani!”

A republikánus DeSantis (balról) elnöki különengedélyt kért a demokrata Bidentól

A republikánus DeSantis (balról) elnöki különengedélyt kért a demokrata Bidentól

Az Egyesült Államokban jelenleg május 11-ig van érvényben az a szabályozás, amely szerint csak beoltott személyek léphetnek be az országba. A Miami Open két hét múlva kezdődik.

Danilović táblára jutott

Olga Danilović túljutott a selejtező Indian Wellsben, hisz csaknem háromórás meccsen legyőzte a szlovén Kaja Juvant. Danilović, aki ezzel már tíz helyet javított a ranglistán, a főtábla 1. fordulójában a ranglistán 59. kínai Sziju Vanggal mérkőzik. Nem jutott tovább viszont a magyar Gálfi Dalma, akit a brit Katie Swan ejtett ki. Lola Radivojević 24 órán belül két meccset nyert a szlovákiai Nagyszombaton, feljött a legjobbját jelentő 275. helyre, és a 2. fordulóban Wimbledon 2019-es leányifjúsági bajnokával, az ukrán Daria Sznigurral találkozik.

INDIAN WELLS. – 1000-es mestertorna, selejtező, nők, a tábláért: Danilović–Juvan 7:6, 5:7, 6:3, Swan–Gálfi 6:4, 7:6.
ANTALYA. – Challenger, 2. forduló: Ofner–Valkusz 4:6, 7:5, 7:6.
NAGYSZOMBAT. – Női ITF-torna, selejtező, a tábláért: Radivojević–Erjavec 6:3, 6:2, 1. forduló: Radivojević–Maligina 7:5, 6:1.
KISH. – Futures, 1. forduló: Madarász–Apltauer 3:6, 6:3, 7:6.

Nyitókép: A republikánus DeSantis (balról) elnöki különengedélyt kért a demokrata Bidentól