2024. május 10., péntek

Körforgalom zúzott köveken

A Lázár cár sugárút páratlan oldalán szombaton megkezdődtek a munkálatok az úttesten is, ideiglenesen megváltozott a közlekedési rend.

Az utat lezárták a Promenada bevásárlóközpont és a Fruška gora utca közötti részen, viszont a forgalom továbbra is folyik mindkét irányban, egy-egy sávban, A munkások most a közmegvilágítás alapjait és az esővíz-elvezető csatornahálózatot helyezik a földbe. A talajt feltöltik homokkal és zúzott kövekkel, ezen épül majd az új útfelület. A Tiszta Szerbia projekt keretében új szennyvízelvezető csatornahálózat is épül, és a limáni vízgyár áramellátását szolgáló kábeleket is áthelyezik.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

A Lázár cár sugárút irányából most nem lehet lekanyarodni a Fruška gora utcába, viszont az említett utcából érkezők a sugárútra zavartalanul csatlakozhatnak.

A Fruška gora utca útkereszteződésénél a közlekedési jelzőlámpa nem működik, ezért a gyalogosokat a SPENS épületének közelében, vagyis a kollégiumoknál lévő gyalogátkelőhely felé irányítják. A polgárokat arra kérik az illetékesek, hogy a közlekedési rend ideiglenes megváltozásának ideje alatt kerüljék a Lázár cár sugárút felé vezető útvonalakat és más, alternatív útirányokat keressenek a nagyobb tumultusok elkerülése érdekében. A Limán I. és II. városrészek megközelítésére a Stefan despota sugárúton keresztül vezető útirányt javasolják.

Nyitókép: Ótos András felvétele