2024. március 29., péntek

Felújítják a nagybecskereki stadiont

Igor Mirović tartományi kormányfő megtekintette a munkálatokat

A két sportcsarnok mellé egy év múlva modern stadionja is lesz Nagybecskereknek – hangzott el Igor Mirović tartományi kormányfő tegnapi látogatása alkalmával, aki Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere kíséretében megtekintette a stadion felújítási munkálatait.

– A stadion befejezésével egyedülálló sportkomplexumot kap az egész régió. A korszerű atlétikai és labdarúgópályával rendelkező stadion mellett ugyanis két sportcsarnokunk is van. Ezzel képesek leszünk nagy sportrendezvények megtartására. Ezt a stadiont hetven évvel ezelőtt nyitották meg, háromezer fapados ülőhellyel. Az új stadion nyolcezer férőhelyes lesz, éjszakai kivilágítással rendelkezik, modern atlétikai pályája van és a labdarúgópálya is a legkorszerűbb technológiával készül. Közben városunk gazdasága fejlődik, hamarosan megnyílik a kínai Linglong társaság gumiabroncsgyára, amely majd sokban hozzájárul a város sportjának további fejlődéséhez. Mindebben pedig nagy segítséget kapunk a tartományi kormánytól – nyilatkozott Nagybecskerek polgármestere.

Igor Mirović elégedését fejezte ki a munkálatok eddigi menetével és hangsúlyozta, hogy a tartományi kormány támogatja a sportlétesítmények rekonstrukcióját, illetve az újak építését. – Inđiján, Mačvanska Mitrovicán, Cserépalján (Crepaja), Törökkanizsán, folynak ilyen munkálatok. Nagybecskereken pedig már második éve – az önkormányzattal közösen – folyik a stadion felújítása. Remélhetőleg egy év múlva befejeződnek a munkálatok. A nyolcezer férőhelyes stadion megfelel majd minden nemzetközi atlétikai és labdarúgószabványnak. Nagybecskerek eddig is a sportolóiról volt ismert és most megteremtjük a feltételeket arra, hogy ez a jövőben is így legyen. Közben az év első felében elindul a termelés a Linglong gumiabroncsgyárban, ez majd jelentős gazdasági fellendülést hoz a városban. Akár csak a Belgrád–Nagybecskerek–Újvidék autóút, melynek építése legkésőbb ez év végén vagy a jövő év elején elkezdődik. Ez sokat jelent az egész régió számára. Nagybecskerek Bánát gazdasági központja és a város további fejlődése fontos az egész ország számára – mondta a tartományi kormányfő, valamint kifejezte reményét, hogy az ilyen beruházások itthon tartják majd a fiataljainkat.

Mint elhangzott, a becskereki önkormányzat újabb pályázatot nyújtott be a stadion rekonstrukciójának a harmadik, utolsó szakaszára, amely során új elektronikai felszerelést kap a létesítmény.

Nyitókép: Hetven év után új stadion (Kecskés István felvétele)