2024. április 20., szombat

Élelmiszercsomagokat kaptak a rokkantnyugdíjasok

Az idén is számos terve van a rokkantnyugdíjasokat tömörítő egyesületnek Kishegyes községben

Kishegyes Község Rokkantnyugdíjasainak Egyesülete mozgalmas évkezdést tudhat maga mögött. A közelmúltban élelmiszercsomagokat osztottak ki a tagsága egy része között – számolt be lapunknak Balaton Erzsébet, az egyesület elnöke.

– A csomagosztás lassan hagyományossá fog válni, mert 2020-ban alakult az egyesület, és idén harmadik éve, hogy megszervezzük. A rokkantaknak szánt csomagokat a Szerb Haladó Párt községi szervezetétől kaptuk, mint a korábbi években is. A csomagok élelmiszert tartalmaznak, többek között van benne olaj, cukor, liszt és olyan élelmiszerek, amelyek a mindennapi élethez szükségesek. Ez nagy segítség a rokkantnyugdíjasoknak, mivel kevés a jövedelmük – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy községi szinten 80 csomagot osztottak ki, amit elsősorban aktív tagjaik kaptak. Az egyesületnek 90-100 tagja van, de csak azok voltak a kedvezményezettek listáján, akik részt vesznek az egyesület programjain.

Balaton arról is beszámolt, hogy az idei évet igen aktívan kezdte az egyesület. Január 19-én Topolyán jártak, az ottani nyugdíjas-egyesület meghívására kártyaversenyen vettek részt. Egyéniben és csapatversenyben is elhozták az első helyet. Január 27-én a Szabadkai Gerontológiai Központ meghívásának tettek eleget, és ugyancsak kártyaversenyen vettek részt. Az év további részére öt programot terveztek, amelyeket a minisztérium pénzel.

– Minden évben megünnepeljük a rokkantak világnapját, s az idén tervezünk egy nagyobb sporttornát. Természetesen olyan jellegű versenyszámok lesznek, amelyen részt tudnak venni a rokkantak. Erre a rendezvényere a környező településekről fogjuk elhívni a rokkantakat tömörítő egyesületeket. Tavaly szerveztünk egy kirándulást, ami jól sikerült, ezért az idén is szeretnénk megszervezni. A Vajdasági Rokkantak Szövetségétől kaptunk egy ajánlatot, amelynek keretében részt tudunk venni egy bemutatón, és biztosítva lesz számunkra az ellátás is. Nekünk csak a busz árát kell fizetni – mondta el az elnök a tervek kapcsán, majd hozzáfűzte, hogy az egyesület irodája nyitva áll minden rokkant előtt, akinek segítségre lenne szüksége.

Nyitókép: Összesen nyolcvan élelmiszercsomagot tudtak kiosztani