2024. április 24., szerda
DR. BODROGVÁRI FERENC-DÍJ

Várják a javaslatok beküldését

Szabadka Város képviselő-testületének címeket és elismeréseket adományozó bizottsága nyilvános felhívást tett közzé indítványok begyűjtésére a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj adományozása céljából – tudható meg a bizottság által közzétett értesítésből.
A díj az irodalom, a képzőművészet, a zeneművészet, színház- és filmművészet területén kiemelkedő, 40 évnél fiatalabb alkotóknak adományozható, akik alkotásaikkal és tetteikkel hozzájárultak a város kulturális életének fejlődéséhez, vagy jeleskedtek a kultúra terén hazánkban és külföldön. A díjat 1980 óta ítéli oda Szabadka város önkormányzata, mely minden évben egyszer, június 22-én, dr. Bodrogvári Ferenc filozófus születésnapján kerül kiosztásra.
Az indoklással ellátott írásos javaslatokat a Városi Ügyfélszolgálatban lehet átadni, vagy postán elküldeni a Szabadka Város képviselő-testülete, Szabadság tér 1. A borítékra pedig a következőket kell feltüntetni: A Díszpolgári Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottság részére – dr. Bodrogvári Ferenc-díj. A javaslatokat kötelezően el kell küldeni elektronikus formában is, a gudrustdel@subotica.rs címre.
A jelölések beküldésének határideje március 20.