2024. március 29., péntek

Farsangi mulatság Péterrévén

Idén sem maradt el a télűzés a településen

A hó ugyan nem esett, de a szemerkélő eső sem akadályozta meg a péterrévei gyermekeket és felnőtteket abban, hogy vasárnap délután megtartsák a már hagyományos farsangi télűző felvonulást és mulatságot. A különféle jelmezekbe bújt résztvevők hangoskodással, dobolással, zenéléssel és sípszóval űzték el a telet a faluból. A rendezvényt ezúttal is a helyi Bölcső Tincse Nagycsaládos Egyesület szervezte meg.

Hangoskodással űzték el a telet Péterrévén (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)

Hangoskodással űzték el a telet Péterrévén (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)

– Nálunk sem maradhat el a télűzés, ilyenkor a gyermekekkel és a szülőkkel jelmezbe öltözve és vigadozva vonulunk végig a falu utcáin. Az idei farsangi mulatságon közel ötven gyermek vesz részt. Minden évben ez az első programunk, amelyet majd a húsvéti kézműves foglalkozások követnek. Anyák napi műsorral is készülünk, de a családi nap és a palacsinta party sem marad el az idén. Mesedélután is várja majd az érdeklődőket. Egyesületünknek mintegy 45 család a tagja – mondta Kiss Eleonóra, a péterrévei Bölcső Tincse Nagycsaládos Egyesület alelnöke.

Jelmezekbe bújtak a helyi gyermekek és felnőttek (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)

Jelmezekbe bújtak a helyi gyermekek és felnőttek (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)

A szervezők különböző programokkal és játékokkal készültek a gyermekek számára. A felvonulást követően elégették a kiszebábot az egyesület székházának udvarában, de a farsangi fánk sem maradt el. A tíz legjobb és legkreatívabb jelmezt díjazták.

Nyitókép: Kiszebáb égetés az udvarban (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)