2024. április 26., péntek

A Magyar Szó mint kiszámítható pont

Élőújságot tartottunk a telepi Petőfi Sándor MMK-ban

Kedden este a Darányitelepi Társalgó első, idei rendezvényének keretében a telepi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban bemutattuk a Magyar Szó Naptárát. Szép számú érdeklődő jelenlétében a kiadványt Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. megbízott igazgatója, Varjú Márta főszerkesztő, Varga Attila, Magvető mellékletünk szerkesztője és Németh Zoltán, a Naptár szerkesztője méltatta. Élőújságunk házigazdájaként Király Károly, a Petőfi Sándor MMK igazgatója üdvözölte a vendégeket, egyebek között arról is beszélt, hogy hamarosan, valószínűleg már a jövő hónapban a Központ felújított, nagytermében láthatnak vendégül bennünket.

Erdődi Edvina felszólalásában rámutatott, hogy az újvidéki magyarok közül szinte mindenki valamikor dolgozott a Magyar Szóban, vagy legalábbis valamilyen kapcsolatban állt lapunkkal. – Ez a tény a kiszámíthatóságot támasztja alá, 79. éve jelenik meg a Magyar Szó, ez nagyon hosszú időszak. Ez nem történhetett volna meg, ha nem egy biztos, kiszámítható munkaadóként látták volna az újvidéki magyarok. Hatalmas büszkeséget érzek emiatt – fogalmazott a megbízott igazgatónő, aki szerint sem a kezdetekben nem volt, sem most nem könnyű megmaradni, de 190 munkatársával közösen mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy lapunkat megtarthassuk.

A sikeres Naptárbemutatón nagy volt az érdeklődés kiadványaink iránt (Fotó: Ótos András felvétele)

A sikeres Naptárbemutatón nagy volt az érdeklődés kiadványaink iránt (Fotó: Ótos András felvétele)

Varjú Márta főszerkesztő szerint az élőújság jelentősége a közvetlenségben és a megbeszélési lehetőségben rejlik: – Már 10 éve először ide, a Petőfibe hozzuk a Naptárt bemutatni, mindig közvetlen, bensőséges volt a hangulat – emlékeztetett, majd arról beszélt, hogy a Magyar Szó külalakjában mi minden változott az elmúlt években. A fotók méretének növelését, a belső tartalmakra összpontosító, figyelemfelkeltő kiemeléseket említette. A világ nyomtatott sajtótermékeinek példáját követjük mi is.

Varga Attila Magvető mellékletünk megjelenésének az előzményeiről, a kezdeti nehézségekről, a küszöbön álló élőújság-sorozatról és az ennek keretében meghirdetett nyereményjátékról számolt be.

Könyvnaptárunk – az előzőekhez hasonlóan – számos izgalmas, jó írást tartalmaz. Az újságírók riportokat hoztak a nagyvilágból, időszerű témákról készítettek cikkeket, elemzéseket, ellátogattak a múltba, és megpróbáltak belenézni a jövőbe is. A Naptárt megvásárolhatják a lapárusoknál és megrendelhetik hirdetőosztályainkon is.

Nyitókép: Erdődi Edvina megbízott igazgatónő a Magyar Szó Lapkiadó Kft. terveiről is beszélt (Fotó: Ótos András felvétele)