2024. április 19., péntek

Miért olyan gyakoriak a lopások a Sólyom vonalán?

A szakértői közvélemény szerint a vasúti infrastruktúrával kapcsolatos lopások gyakori előfordulásának fő oka az alkalmazottak számának  csökkenése – írja a 021.rs hírportál a Danas napilapra hivatkozva.

A Danas szerint évek óta nem létezik az úgynevezett vasúti biztonsági őrök szolgálata, ami nemcsak nagy anyagi kárt okozó, de a vasúti közlekedés biztonságát is veszélyeztető lopásokra ösztönzi a tolvajokat. A Szerbiai Vasúti Infrastruktúra bejelentette, hogy az Újpázova és Ópázova közötti vasútvonal hálózati részeinek újabb ellopása miatt ismét kénytelen volt csökkenteni a vonatok mennyiségét és sebességét ezen a szakaszon.

Dragan Ranđelović, a Szerbiai Vasutasok Szakszervezetének elnöke közölte, a vasutasok egyszer már figyelmeztették az illetékeseket, hogy ilyen problémák merülhetnek fel, és ez az egyik oka annak, hogy elfogadhatatlan az alkalmazottak számának csökkentése, beleértve azokat is, akik a vasúti infrastruktúra őrzésével foglalkoztak. Elmondása szerint a Belgrád és Újvidék közötti vasútvonalat ugyan felszerelték megfigyelő kamerákkal, de nyilvánvalóan ez a fajta védelem nem elegendő a hálózat ellopásának megakadályozására.

Nyitókép: Illusztráció (Pixabay)