2024. április 27., szombat
ALPESISÍ-VB

Olasz győzelem, Shiffrin-tucat

Olasz vitte el a franciaországi Courchevelben és Méribelben folyó alpesisí-vb második női aranyérmét is. A keddi nyitónapon összetettben Federica Brignone ünnepelt, tegnap a szuper-G versenyét Marta Bassino nyerte meg, ami a 27. születésnapját három hét múlva ünneplő sportolónő harmadik érme a vb-ken. Négy éve a csapatversenyben szerzett bronzot, két éve a párhuzamos műlesiklásban aratott győzelmet.

Újabb olasz vitte el Mikaela Shiffrin (balról) orra elől az aranyat (Fotó: Beta/AP)

Újabb olasz vitte el Mikaela Shiffrin (balról) orra elől az aranyat (Fotó: Beta/AP)

A váratlan bajnok mögött – hisz Bassino e számban még soha nem nyert, és a világkupában is csak négyszer zárt a dobogón – az amerikai Mikaela Shiffrin 11 századmásodperces lemaradással lett második, ami a 3. vb-ezüstje, összesen pedig a 12. vb-érme. A dobogó harmadik fokára vb-ken először érmes osztrák és norvég lány állt fel, míg a címvédő svájci Lara Gut-Behrami kénytelen volt megelégedni a 6., a két éve ezüstérmes, ugyancsak svájci Corinne Suter pedig a 20. hellyel. A részeredmények alapján még két lány volt jó formában, de a szlovén Ilka Štuhec és az új-zélandi Alice Robinson is a pálya zárószakaszában rontott.

Méribel, női szuper-G: 1. Marta Bassino (olasz) 1:28,06, 2. Mikaela Shiffrin (USA) 1:28,17, 3. Cornelia Hütter (osztrák) és Kajsa Wickhoff Lie (norvég) 1:28,39 perc stb.

Nyitókép: Újabb olasz vitte el Mikaela Shiffrin (balról) orra elől az aranyat (Fotó: Beta/AP)