2024. március 29., péntek
ALPESISÍ-VB

Pinturault legyőzte a címvédőt

Az alpesi összetett 2019-es világbajnoka, a francia Alexis Pinturault tegnap Courchevelben felülmúlta a két évvel ezelőtt győztes, címvédő osztrák Marco Schwarzot, és második aranyérmét, összesen hatodik trófeáját nyerte a vb-ken. A veterán Pinturaultnak az idén nem nagyon ment a versenyzés, ezért a hazai pályán, hazai közönség előtt megkaparintott arany gyógyírként hat. E két klasszis így a vb-ken zsinórban harmadszor zárt együtt a versenyszám dobogóján.

A franciaországi vb-n egyébként egyelőre talán az osztrák Haaser család a legboldogabb, hisz a 29 éves Ricarda hétfői bronza után a női összetettben, tegnap a négy évvel fiatalabb öccse, Raphael állhatott ugyancsak a dobogó harmadik helyére. Mindketten először lettek érmesek a vb-n.

A címvédő és a friss bajnok: Schwarz (jobbról) és Pinturault (Fotó: Beta/AP)

A címvédő és a friss bajnok: Schwarz (jobbról) és Pinturault (Fotó: Beta/AP)

A világkupában éllovas svájci Marco Odermatt, aki vb-n még nem nyert érmet, tegnap sem lett dobogós, és a legjobbja marad a két évvel ezelőtti 4. hely a lesiklásban. Odermatt az alpesi összetettet nyitó szuper-G-ben élcsoportra állt, de nem sokkal a cél előtt hibázott, és leléptették.

A vb-n ma a női szuper-G lesz műsoron.

Courchevel, alpesi összetett, férfiak: 1. Alexis Pinturault (francia) 1:53,31, 2. Marco Schwarz (osztrák) 1:53,41, 3. Raphael Haaser (osztrák) 1:53,75 perc stb.

Nyitókép: A címvédő és a friss bajnok: Schwarz (jobbról) és Pinturault (Fotó: Beta/AP)