2024. április 27., szombat

Közgyűlést tartott a Vinogradar

A minap közgyűlést tartott a hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub. A 76 éves egyesület vezetősége beszámolt a vezetőségváltás óta eltelt másfél év fejlesztéseiről, beruházásairól, eredményeiről, emellett a közgyűlésen jelen lévő szimpatizánsok hallhattak az elkövetkező időszakra vonatkozó tervekről is. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Kern Imre, Szabadka alpolgármestere is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a városban kísérik az utóbbi időben sokat fejlődött egyesület működését, és lehetőségeikhez mérten támogatják a zöld-fehér klubot.

Latyák Lóránt, a Vinogradar elnöke az elmúlt másfél év befektetéseit ecsetelve kiemelte az IPA-pályázatból megvalósult főpálya-megvilágítást, mely még a korábbi vezetőség alatt kezdődött, de az új vezetőség fejezte be, a Bordány Sportkörrel megvalósított edzőtáborokat, a műfüves kispálya és az automata öntözőrendszer átadását, az egyesület 75. évfordulójának megünneplését, a játékosok és a játékvezetők öltözőinek felújítását, különféle eszközök beszerzését, az angol nyolcadik osztályban szereplő Chelsea Rovers csapatával való együttműködést, az év végén megtartott utánpótlás-évzárót, melyen a szülőkkel együtt mintegy 250-en vettek részt, valamint a nyáron megtartott toborzót, melynek eredményeként az utánpótlás-korosztályokban szereplő gyerekek száma 90-ről 120-ra nőtt. A tervekről szólva elmondta, hogy az angol együttessel együttműködve egy Ajax-tábor szervezésének gondolata körvonalazódik a nyár folyamán, de szükség lenne a főpálya mellett a mellékpálya és a műfüves kispálya megvilágítására is. Az egyesület használatra kapott egy telket, ahol újabb nagy méretű pályát létesítenek.

Pejić Bojan, a klub titkára az eredményekről tartott beszámolót. Elmondta, hogy az elmúlt idényben és a 2022/23-as szezonban is hat korosztályt indítottak a különböző bajnokságokban. A főleg ifikből és serdülőkből álló felnőttcsapat a 3. helyen zárta a szabadkai városi liga küzdelmeit, az ifik megnyerték a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községközi, a serdülők pedig a Szabadkai Minőségi Ligát, a 13 éven aluliak bejutottak a Futball 7 elnevezésű bajnokság nyolcas döntőjébe, ahol a 7. helyet szerezték meg. A jelenleg zajló szezonban a felnőttek a városi liga 2. helyén állnak, az ifik a II. Vajdasági Ligában öregbítik az egyesület hírnevét, a serdülők vezetik a Szabadkai Minőségi Ligát, de a többi korosztály is kiválóan szerepel a különböző ligákban.

Minden bizonnyal többéves szünet után újra bevezetik a tagsági díjat, melynek fejében az érdekeltek tagsági könyvet kapnak, ezzel is erősítve kötődésüket a zöld-fehér egyesülethez.