2024. április 24., szerda

Előzetes letartóztatásba helyezték az emberrablókat

Harminc napos letartóztatást rendelt el az újvidéki bíróság M.R. (20), S.B.Đ. (20) és G.B. (20) esetében, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy kiskorúval együttműködve elraboltak egy 18 éves kamenicai fiút, majd édesapjától váltságdíjat követeltek, írja a Vajdasági RTV.

A gyanúsítottakat azért vették őrizetbe, mert a tanúk befolyásával zavarhatják a bűntetőeljárást, illetve a jelek arra utalnak, hogy a bűncselekményt rövid időn belül újra megismételhetik. A döntést befolyásolta a bűncselekmény végrehajtásának módja és súlyossága is, nyilatkozta a Tanjugnak Jelena Ostojin, a bíróság szóvivője.

Egyénként G.B. esetében a szökés veszélye is felmerült, az emberrabláson kívül hivatali személy bántalmazásával is gyanúsítják. S.B.Đ.-t okirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják.

A gyanúsítottakat ma hallgatták ki az újvidéki Főügyészségen. Az ügy negyedik gyanúsítottja egy 17 éves fiú, aki ellen külön eljárás folyik.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kamenicai fiú eltűnését vasárnap hajnali 3.30-kor jelentette az édesapja a rendőrségen. Az emberrablók 200 ezer eurót követeltek az édesapától, hogy visszakaphassa a fiát.

Nyitókép: pixabay.com