2024. május 8., szerda

Nem kell messzire menni

Borest Magyarkanizsán

A kisváros hangulatos kávézója az egyik legmeghittebb hellyé változott át péntek este Magyarkanizsán. Az Art Café adott otthont annak a borestnek, amelyet a Bálint Pincészet szervezett, borkóstolóval a középpontban. Az előre lefoglalt helyek nyolc órára megteltek, a kellemes, lágy zeneszó kíséretében pedig a házigazda, Bálint Ákos megkezdte borainak kóstoltatását. Természetesen a borokhoz járt sajttál, dióval és szőlővel, de desszertet is kínáltak. Mindegyik borhoz a hozzá illő ételt kínáltak, halk duruzsolással, igazi „megadjuk a módját” érzéssel töltötték el az érdeklődők az estét. Az est célja a Tévedő-dűlőből származó nedűk népszerűsítése volt, ugyanis a környékünkből származó értékek megbecsülésére tanítanak az ilyen rendezvények, hiszen gyakran nincs is tudomásunk róla, hogy karnyújtásnyira van minden kincs, nem kell érte messzire menni.

Bálint Ákos magyarkanizsai borász, akinek szőlőültetvénye Horgoson van, minden helyi rendezvényen jelen van, ilyen borestet is szervezett már, amelyet mindig nagy érdeklődés övez. Ezúttal a hangulatos kávézót választották, hogy a hely eleganciájával hozzájáruljanak a résztvevők kellemes időtöltéséhez.

Népszerű volt a péntek esti kóstolás (Fotó: Jenei Klementina felvétele)

Népszerű volt a péntek esti kóstolás (Fotó: Jenei Klementina felvétele)

– Az év különböző szakaiban Bálint Pincészet évente több borestet is szervez. Amikor az időjárás megengedi, a Tisza-tangó hajón, a folyónkon andalogva, a nyári estéken különösen szép tud lenni egy ilyen borest, de a zárt térben is megkeressük a leghangulatosabb helyeket, hogy ezzel is hozzájáruljunk az érdeklődők kellemes hangulatához. Megannyi gyönyörű hellyel rendelkezik Magyarkanizsa, nem szükséges messzire mennünk. Helyi színek és helyi borok adják meg a helyiek és távolabbról érkezők szép estéjének ízét. Borkorcsolya mellé ezúttal ötféle bort kínálunk. Az egy estre épp megfelelő mennyiség. Hoztuk a zászlós borunkat, a Kövidinkát, egy rozét, a két vöröset a sajttálhoz és a desszerthez pedig egy cserszegi fűszerest, ami mindig nagy sikert arat a résztvevők körében. Az est célja a borászatunk népszerűsítése, hogy híre menjen még jobban a borainknak. Azt látjuk, hogy erre van környékünkön is igény. Mesélünk is a borokról és egy egészséges diskurzus is ki szokott alakulni – mesélte Bálint Ákos borász.

A magyarkanizsai borest népszerűsége pénteken megmutatkozott, aki pedig még nem kóstolta meg a környékbeli borokat, ne mulassza el, hiszen Magyarkanizsán és Horgoson is van bőven választék.

Nyitókép: Népszerű volt a péntek esti kóstolás (Fotó: Jenei Klementina felvétele)