2024. április 27., szombat

Nyugodtabb és szabályozottabb a forgalom

Üzembe helyezték az új közlekedési lámpákat Óbecse egyik legforgalmasabb útkereszteződésén

A hét elején forgalomba helyezték az új közlekedési lámpákat Óbecse egyik legforgalmasabb útkereszteződésén, a Zöldfás utca és a Jovan Jovanović Zmaj utca kereszteződésénél. Az erről szóló szerződést a múlt évben írta alá Óbecse község önkormányzata, a munkálatokat pedig tavaly július folyamán kezdték meg. A projekt összértéke 4,9 millió dinár, ebből az összegből a Tartományi Energetikai, Építkezési és Közlekedési Titkárság 3 millió dinárt biztosított.

Az érintett útszakaszokat a munkálatok ideje alatt nem zárták le a forgalom előtt, mivel azokat az utak mellett végezték, így nem gátolták a közlekedést. Az akkor közzétett tájékoztató szerint a munkálatok nagy részét ugyan 15 nap alatt elvégezték, az elektromos hálózatra történő rácsatlakozásra és az üzembe helyezésre azonban mintegy fél évet kellett várniuk az óbecseieknek.

A szóban forgó útkereszteződés a város egyik legforgalmasabb, és emiatt egyik legveszélyesebb kereszteződése is, a helyi polgárok örömmel fogadták az új közlekedési lámpákat.

– Szerintem a balesetek elkerülése érdekében és a közlekedésbiztonság szempontjából is nagyon jó döntés a jelzőlámpa elhelyezése ezen az útkereszteződésen. Ez az útszakasz nagyon forgalmas, sokan nem néznek szét, mikor áthaladnak rajta. Meglátásom szerint a legfelelőtlenebbek azok az elektromos kerékpárral közlekedők, akik nem ismerik a közlekedési szabályokat, és óránkénti 30-35 kilométeres sebességgel is mennek. A jelzőlámpa lassítja a forgalmat, ezért remélem, hogy mindenki körültekintőbb lesz – közölte Megyeri Henrietta.

– Ez a kereszteződés a város egyik csomópontja, itt mindig nagy a forgalom. Véleményem szerint azért volt itt leginkább szükség a jelzőlámpákra, mert itt találkozik egyszerre a legtöbb autó, motor és gyalogos, de leginkább a kerékpárosok, ugyanis sokan így közelítik meg a Tisza-partot. Ez a lakosok egy igen közkedvelt útvonala, pontosan ezért hiányolom nagyon ezen az útszakaszon a kerékpárutat. Ha lenne, sokkal biztonságosabban lehetne közlekedni. Mindenki siet valahova, de így, hogy van jelzőlámpa, nyugodtabb, lassabb és szabályozottabb a forgalom – mondta Gulyás Bognár Renáta.

Nyitókép: Közlekedési lámpákat helyeztek el Óbecse egyik legforgalmasabb útkereszteződésén (Kancsár Izabella felvétele)