2024. április 19., péntek

Több száz fürdőzőt vonz a termálvíz

Adán a wellnessközpontban hamarosan sókabin, fedett úszómedence és kültéri szauna is várja majd a vendégeket

Napról napra népszerűbb a wellness szerelmesei körében az adai wellnessközpont, ahol termálvízzel töltött relax- és élménymedence, valamint játékokkal felszerelt gyermekpancsoló várja a vendégeket. A wellness összekapcsolja a pihenést és a szórakozást az egészséggel, hiszen a medencék mellett a látogatók rendelkezésére áll még finn szauna, gőz- és pezsgőfürdő, valamint játszóház, kozmetikai szalon és büfé is. Az érdeklődőknek indítottak külön programokat, vízi fitneszt, szaunaszeánszokat és babaúszást. Juhász Tibor, a létesítményt üzemeltető Adica üdültetési közvállalat igazgatója örömmel nyugtázta, hogy egyre több bel- és külföldi vendég érkezik egyéni vagy társasutazással Adára, a tavaly márciusban megnyílt wellnessközpontba. Kiemelte, hogy mostanság hétvégenként naponta 500-600 vendég is megfordul a 250 férőhelyes létesítményben, amit hét közben napi 150-160 vendég keres fel. Elmondta, hogy a hétköznapi látogatások számát a társasutazások népszerűsítésével kívánják emelni.

– A wellness látogatói a nyár folyamán egy elektronikus karpereccel átmehettek szomszédos strandfürdőbe is. Júliusban és augusztusban több mint 2000 ember váltott jegyet a wellnessbe, kihasználva azt a lehetőséget, hogy fürödhet a nyitott medencékben is. A nyári hónapokra már elterjedt a híre az adai wellnessközpontnak. Ezzel párhuzamosan népszerűsítettük a Magyar Szó napilapban, az AS FM és a Fox Rádióban, valamint fizetős hirdetésekkel kampányoltunk a Facebookon. Ennek köszönhetően megjelentek nálunk a romániai vendégek. Hétvégenként 5-6 család érkezik, de naponta jönnek. Szerdán egy temesvári utazásszervező iroda jóvoltából 30 vendég érkezett hozzánk a szomszédos országból. Megpróbáljuk velük kibővíteni az együttműködést, akárcsak a szerbiai utazásszervező irodákkal, amelyek felé nyitotta vagyunk. Felvettük a kapcsolatot egy nagybecskereki irodával, amely majd szervezetten szállítja a látogatókat a wellnessközpontba – magyarázta Juhász Tibor. – A közelmúltból nagyon szép eredményeink vannak. Az ünnepi időszakban, decemberben és januárban naponta 400-500 ember látogatott el a wellnessközpontba. Egyszerűen nem volt hely a parkolóban, ami ingyenes és az is marad. A wellness egy időben 250 személyt tud befogadni, nem volt telt ház, de előfordult, hogy egy nap közel 600-an is megfordultak a létesítményben. Ez az árjegyzéknek köszönhető, amit úgy alakítottunk ki, hogy lehet egy-, két-, három-, négy- és most már hatórás belépőt is váltani. Továbbá van családi jegyünk és 30 fő feletti csoportos belépő is. A látogatóktól eddig csak dicséretet kapunk, egyetlen panasz sem érkezett az objektum, a kiszolgálás vagy a recepció munkáját illetően – nyugtázta a közvállalat vezetője. – A vendégeknek december közepétől 20 fajta menüt kínálunk 350 dinártól 600 dinárig a wellnessközpontban. A látogatók rendelkezésre áll a masszázs és a pedikűr is. Külön programokat is tartunk. Szervezünk szaunaszeánszokat, amelyeket az internet- és a Facebook-oldalunkon hirdetünk meg. Lehet jelentkezni a babaúszás-oktatásra a zentai Medica Netter szervezésében. A jelenlegi újdonság a vízi fitnesz, amelyet délelőttönként a nyugdíjasok részére szervezünk meg, illetve csütörtökön délutánonként fiataloknak és középkorúaknak. Nagy az érdeklődési a délutáni vízifitnesz-foglalkozások iránt, szeretnénk ezeket a programokat fenntartani, és ha kell, akkor újabb vízi programokkal bővíteni – nyilatkozta az Adica igazgatója.

Az adai wellnessközpontban az év folyamán újabb, vendégcsalogató fejlesztéseket terveznek. Juhász Tibor elmondta, hogy lefedik a nyugdíjasmedencét, sókabint alakítanak ki főleg a gyerekeknek, valamint kültéri szaunát a felnőtteknek.

– Június elsejéig összekötjük folyosóval a wellnessközpontot és a strandfürdőben található nyugdíjasmedencét. Egy ballon kerül a kültéri medencére, amely körül és a folyosón is padlófűtést alakítunk ki. Ennek köszönhetően át lehet majd menni a wellnessből úszni a medencébe, amely 25×12,5 méter széles és 1,5 méter mély. A medencében többféle aktivitást tudunk tartani, mivel a nagysága ezt lehetővé teszi. Május elsejéig sókabint fogunk felállni a VIP-részleg előterében. Ez főleg bronchitises és asztmás kisgyerekek részére lesz nagyon hasznos. Az ajánlott eltöltendő idő a sókabinban 60 perc. November elsejéig szeretnénk még felállítani egy kültéri szaunát hideg vizes merülődézsával a Tisza folyó felé néző teraszon. Ezzel is bővülnek azok a programok és lehetőségek, amelyeket a hozzánk látogató vendégek igénybe vehetnek, és reméljük, hogy ők is elégedettek lesznek velük – közölte Juhász Tibor, aki hozzátette, hogy ez nemcsak az Adica közvállalatnak jó hír, hanem a helyi turizmus fejlődésének is, mivel az a céljuk, hogy a vendégek egy helyett több napot töltsenek el Ada községben.

Nyitókép: Német Hajnalka felvétele