2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kiütötték a Milant Rómában

A szezon legnagyobb pofonját kapta a Serie A-ban második helyezett Milan, amely 4:0 arányban maradt alul a Lazio otthonában. A rómaiak már a 4. percben megszerezték a vezetést, amikor Zaccagni átadását a szerb klasszis Sergej Milinković-Savić juttatta a kapuba, és még a nagyszünet előtt megduplázódott a hazaiak előnye, amikor az első találatnál előkészítő Zaccagni iratkozott fel (38.). A második félidőben a Rossoneri mindent megtett a felzárkózásért, veszélyesebben ment előre, mégis az ő hálójuk rezdült meg ismét, amikor a Kalulu szabálytalanságáért befújt büntetőt Luis Alberto értékesítette (67.). Nem sokkal később a megalázó negyedik gólt is bekapta aztán a milánóiak védelme, amikor épp a korábbi tizenegyest belövő Luis Alberto készített elő Felipe Andersonnak (75.). A sikerrel a Lazio a közvetlen élmezőnybe ugrott, míg a Milan a veresége miatt már 12 pontos hátrányból követi az éllovas Napolit.

A Lazio a közvetlen élmezőnybe került, és tett egy szívességet a Napolinak (Fotó: Beta/AP)

A Lazio a közvetlen élmezőnybe került, és tett egy szívességet a Napolinak (Fotó: Beta/AP)

A Bundesliga hétközi fordulójában is potyogtak a gólok, a Szoboszlaival és Orbánnal a kezdőben felálló Leipzig 6:1-gyel gázolt át a sereghajtó Schalkén Gelsenkirchenben, míg a Wolfsburg ötöst pakolt be a Herthának, ugyancsak idegenben. A forduló meglepetése, hogy a Köln Skhiri révén már a 4. perctől vezetett Münchenben, és a brutális fölényben focizó Bayern csupán egyetlen pontot tudott megmenteni, azt is az utolsó pillanatban Kimmich góljával (90.).

Angol ligakupa, elődöntő: Southampton–Newcastle 0:1. Német bajnokság, 17. forduló: Schalke–Leipzig 1:6, Bayern–Köln 1:1, Hertha–Wolfsburg 0:5, Hoffenheim–Stuttgart 2:2. Az élcsoport: Bayern 36, Leipzig 32, Frankfurt (–1), Union (–1) és Freiburg (–1) 30 pont stb. Olasz bajnokság, 19. forduló: Lazio–Milan 4:0. Az élcsoport: Napoli 50, Milan 38, Lazio, Inter és Roma 37 pont stb.

Nyitókép: A Lazio a közvetlen élmezőnybe került, és tett egy szívességet a Napolinak (Fotó: Beta/AP)