2024. április 27., szombat

Halálos tűzeset Péterváradon – VIDEÓ

Cikkünkhöz képgaléria is tartozik, amit ITT megtekinthet. 

A lángok vasárnap a hajnali órákban csaptak fel egy emeletes épület felső szintjén, a Rački utca 79.-ben. A történtekkel kapcsolatban a rendőrség nem adott ki közleményt lapzártáig, sajtóértesülések szerint a tűzben két személy életét vesztette. Egyiküket, egy 71 éves férfit, már sikerült azonosítani, a másik áldozat kiléte egyelőre ismeretlen. Az azonosított férfi (M. B.) állítólag helybeli, péterváradi illetőségű volt, és a leégett épületrész az ő tulajdonában volt. Zoran Krulj, az újvidéki mentőszolgálat szóvivője a 021.rs portálnak elmondta, hogy csapatuk tegnap 5 óra 30 perckor körül érkezett meg a helyszínre, ahol két megszenesedett holttest várta őket. Két személynek, egy 43 és a egy 67 éves nőnek nyugtató terápiát adtak, ugyanis stresszes állapotban voltak. Őket nem kellett kórházba szállítani, nem sérültek meg.

A tűz tehát az épület felső lakóterében, az alagsor és a tetőtér közötti szinten ütött ki, hajnali 5 óra körül. A tűzoltók – tizenegyen, öt járműben – pár percen belül a helyszínre érkeztek, gyorsan megakadályozták a lángok terjedését. A holttesteket ők találták meg, miután eloltották a tüzet. A környéken élő lakók azt mondják, hogy régebben, a múlt évszázad kilencvenes éveiben a most leégett épületben működött a Kabare avantura nevű szórakozóhely, de amióta a diszkót bezárták, a házban állítólag nem lakott senki, se vezetékes víz, se villanyáram nem volt. Mások tudni vélik, a nagyjából 200 négyzetméteres házrészt a szórakozóhely bezárása után két lakásra osztották, és mindkettőben laktak. Állítólag az elsősegélyben részesített 67 éves nő az azonosított áldozat volt felesége, akinek lányával együtt sikerült idejében kimenekülnie.

Egyes honlapok arról is beszámoltak, hogy a tűz másik áldozata a 71 éves férfi ismerőse, és a balesetben valószínűleg az alkoholfogyasztásnak is nagy szerepe van. A nyomozás folyamatban van.

Nyitókép: 021

Nyitókép: Fotó: 021