2024. április 26., péntek

Borkóstoló Temerinben

A temerini Nemzetközi Borfesztivál és Borkóstoló napjainkra az egyik nagyobb, borászati rendezvénnyé nőtte ki magát országunkban. A Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót a hétvégén immár 25. alkalommal tartják meg.

Az eredetileg kistermelőket megcélzó rendezvényen ma már nagyipari pincészetek is megjelennek, a szervezők, a Temerini Kertbarátkör tagjai, általában 700–800 bormintát vesznek át minden évben.

A termelők a három bormintát háromnegyed literes palackokban adják át, feltüntetik rajta a termelő nevét, lakhelyét, a bor fajtáját és évjáratát. A mintaátvétel és a borbírálat már megtörtént, szombaton január 21-én, a Sportcsarnokban délelőtt 10 órakor tartják meg a nyilvános borkóstolót.

A vendégek jelképes összegért kóstolójegyet vehetnek, kiváló minőségű borokat kóstolhatnak meg. Délután egy órakor művelődési, szórakoztató műsor kezdőik, 14 órakor pedig a díjkiosztó ünnepség következik. A rendezvényen napilapunk, a Magyar Szó is ott lesz, standunkon kiadványainkat hirdető reklámanyagot adunk ajándékba.

Nyitókép: Hangulatfotó az egyik korábbi rendezvényről (Fotó: Kasza Jennifer felvétele)