2024. május 11., szombat

A vámügynök 750 millió dinárt meghaladó hasznot zsebelt be

Vádat emelt az illetékes belgrádi ügyészség a 49 éves Aleksandar J., a C&A MODA RS vámügynöke ellen. A férfit azzal gyanúsítják, hogy visszaélt hatalmával, megkárosította az ország költségvetését és 750 millió dinárt meghaladó haszonra tett szert.
Az ügyészség javasolta a bíróságnak, hogy hosszabbítsa meg Aleksandar J. fogva tartását részben a szökés veszélye miatt, részben pedig azért, hogy ne befolyásolja a horvátországi tanúkat, akiket az eljárás során ki kell hallgatni.
Tekintettel arra, hogy rövid idő alatt nagyarányú haszonra tett szert, a pénzt ingatlanokba és értékesebb tárgyakba feketette. Az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottól vegyék el a Belgrád vízivárosban (Beograd na vodi) épülő lakását és garázsát, valamint foglalják le két újbelgrádi lakását és egy garázst.
Aleksandar J. a C&A MODA RS vámügynökeként valótlan tartalmú vám-pénzügyi dokumentációt (vámnyilatkozatokat és külföldi számlákat) állított ki és hitelesített a Kínából hajóval érkező árura, amelyek a horvátországi fiumei (Rijeka) kikötőbe érkeztek, és amelyet horvát teherfuvarozó cégeken keresztül szállított Szerbiába.

Nyitókép: Pixabay