2024. április 19., péntek

Elhelyezték a városi fürdő- és szabadidőközpont alapkövét Törökbecsén

Az új létesítmény alapkövét Igor Mirović tartományi kormányfő és Saša Maksimović Törökbecse község polgármestere helyezték el

Városi fürdő- és szabadidőközpont épül Törökbecsén, az új létesítmény alapkövét tegnap helyezte el Igor Mirović tartományi kormányfő és Saša Maksimović, a község polgármestere. A spaközpont fedett részének beruházási összköltsége 556 millió dinár, a projektet a tartományi kormány is támogatja. A munkálatokat várhatóan két év múlva fejezik be.

Igor Mirović kiemelte, a tartományi kormány az elmúlt időszakban jelentős mértékben támogatta a sportinfrastruktúrát, és a tervek szerint a jövőben is így tesz.

– Ez a beruházás nemcsak a helyi polgárok számára jelentős, hanem egész Vajdaság számára is, hiszen egy új turisztikai, rekreációs hellyel leszünk gazdagabbak. A tartományi kormány valamikor február közepén a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül közzéteszi nyilvános pályázatát újabb nagyberuházások kivitelezésére Vajdaság területén. Nagyon sok munka vár ránk az idén és az elkövetkező időszakban. Az említett igazgatóság az idén rekordösszegű, több mint 16 milliárd dináros költségvetéssel rendelkezik – fogalmazott a tartományi kormányfő.

A tartományi kormány elnöke és Törökbecse község polgármestere elhelyezték az új fürdő alapkövét (Kancsár Izabella felvétele)

A tartományi kormány elnöke és Törökbecse község polgármestere elhelyezték az új fürdő alapkövét (Kancsár Izabella felvétele)

A több mint kétezer négyzetmétert felölelő fedett létesítmény a Tisza közvetlen közelében lévő, valamikori tejgyár helyén épül. A fedett fürdő 1200 négyzetméter alapterületű, kétszintes lesz, két medence és kisebb étterem is helyet kap benne. Az új komplexum kiépítési munkálatai két szakaszban történnek. Az első fázisban a fedett rész épül meg, a másodikban viszont az önkormányzat a kültéri medencék kiépítését is tervezi, amelynek beruházásához illetékes szerveknél pályáznak.

– Újabb befektetés valósul meg községünk területén. Az elmúlt időszakban bővült Törökbecse szennyvízhálózata, most pedig egy új fürdőkomplexumot kapnak a helyi polgárok. A törökbecseiek nagyon szeretik a Tiszát, de tudjuk, hogy a folyó nem biztonságos azoknak, akik úszni tanulnak. Az új Városi Spaközpont lehetőséget nyújt az úszóiskolák működtetéséhez is, a törökbecsei diákokon kívül szervezett, ingyenes utaztatással a beodrai-karlovai, a kumáni és a bocsári gyermekek is igénybe vehetik majd. Emellett természetesen a községbeli polgárok és a turisták is kikapcsolódhatnak itt – közölte Saša Maksimović.

Igor Mirović ellátogatott a törökbecsei Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac Felnőttek és Idősek Otthonába is, ahol a tartományi kormány támogatásáról biztosította az intézmény munkatársait. Az 1949-ben alapított törökbecsei idősek otthonának három épületkomplexumában jelenleg 460 bentlakóról gondoskodnak. A tervek szerint a közeljövőben egy új, hatszáz négyzetméteres létesítménnyel bővül az otthon, amely az egyik meglévő épület mellett épül majd fel.

Nyitókép: Fotók illusztrálják, hogyan is fog kinézni az új spa központ (Kancsár Izabella felvétele)