2024. április 27., szombat
NBA

Kacsingatás a ligaelsőséggel

A Luther-napi meccsdömping után csak négy meccset rendeztek a tengerentúli elitligában, ezek egyikén viszont fellépett az uralkodó és kétszeres MVP-nk, Nikola Jokić és a Denver. A zombori az egyik „kedvenc” rivális, a Portland ellen vezette csapatát, és bár Damian Lillardék nagyon sokáig kapaszkodtak a Mérföldmagas Városban, végül ők is képtelenek voltak megelőzni, hogy a Nuggets beírja sorozatban hetedik, hazai pályán zsinórban tizennegyedik (!) sikerét. Természetesen ezúttal is a Joker került a figyelem középpontjába, aki a szezonban mutatott emberfeletti mutatóit is megfejelte: 36 ponttal, 12 lepattanóval és 10 assziszttal írta be az újabb tripla duplát, de ennél is „abnormálisabb” adat, hogy tizennégy felemelt mezőnydobásából csupán egyet, egy hárompontost hibázott. Lillard azért próbára tette a házigazdát, egymaga 44 pontot rámolt be, de a denveri siker így is nyugodt volt az utolsó percek elszakadása után. A Jokerék 31/13-as mutatóval vezetik a nyugati főcsoportot, és már a liga- és keleti első Boston (33/12) sincs túl messze.

A két vezér, Jokić és Lillard párharca (Fotó: Beta/AP)

A két vezér, Jokić és Lillard párharca (Fotó: Beta/AP)

Nagy meccse volt a 41-ig számláló Joel Embiidnek is, a kameruni 41 ponttal vitte diadalra a Philadelphiát a Clippers parkettjén. A 76ers egyre feljebb kapaszkodik keleten, míg a Los angelesiek folytatják bukdácsolásukat nyugaton. A nap derbijén a Milwaukee Giannis Antetokounmpo nélkül felállva verte a Torontót, a nap meglepetése pedig San Antonióban született, ahol a Spurs legyűrte a Brooklynt, igaz, a Netsnél sem Kevin Durant, sem Kyrie Irving nem játszott.

NBA, alapszakasz: Milwaukee–Toronto 130:122, San Antonio–Brooklyn 106:98, Denver–Portland 122:113, LA Clippers–Philadelphia 110:120. Női Euroliga, 10. forduló, A csoport: Bologna–Polkowice 89:76. Eurokupa, 11. forduló, A csoport: Bourg–Venezia 86:79, Joventut–Bursaspor 83:82.

Nyitókép: A két vezér, Jokić és Lillard párharca (Fotó: Beta/AP)