2024. május 8., szerda

Vádat emelnek Alec Baldwin ellen

A világhírű színész Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek vádat Halyna Hutchinst, a Rust film operatőrének 2021 októberi halála után – írja a Dnevnik.

Baldwin az új-mexikói Santa Fe közelében, a Rust című westernfilm forgatásán sütött el egy revolvert, amelynek következtében Hutchinst gyomron, Joel Souza rendezőt pedig a vállán találta el. Hutchins a kórházba szállítás után nem sokkal életét vesztette.

Baldwin mellett Hannah Gutierrez-Reed, a Rust fegyverkezelője ellen is gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával emelnek vádat. Mindketten akár 10 ezer dolláros pénzbírságra és összesen több mint hat év börtönbüntetésre számíthatnak.

Mary Carmack-Altwies, Új-Mexikó első kerületi ügyésze kijelentette, hogy a bizonyítékok és az állam törvényeinek alapos áttanulmányozását követően döntött a vádemelés mellett.

– Az én felügyeletem alatt senki sem áll a törvény felett, és mindenki megérdemli az igazságszolgáltatást – mondta Carmack-Altwies.

Egyelőre sem Baldwin, sem pedig Gutierrez-Reed nem reagált a vádemelésre. A halálos baleset ellenére a Rust forgatása várhatóan még az idén folytatódni fog.

Nyitókép: Alec Baldwin (Fotó: IGN)