2024. április 25., csütörtök

Vandalizmus-bejelentés okostelefonon keresztül

Milan Đurić polgármester elrendelte a Városi Felügyelőségi Igazgatóság számára azt, hogy tegyenek elérhetővé egy olyan mobilalkalmazást, amelyet kizárólag a polgároknak, azaz a velük fenntartott kommunikációra irányoztak elő.

Ezáltal lehetővé válik a terepen a polgárok által észlelt megrongálódott közlekedési jelzések, közvilágítási berendezések és más, hasonló károk bejelentése, így a jövőben könnyebben és hatékonyabban lehet majd megoldani ezeket a problémákat.

A Viber-platformon működő alkalmazáson keresztül a 064/844-86-36-os telefonszámra bármikor, a nap 24 órájában elküldött fényképpel, videoleírással vagy üzenettel jelezhetjük a vandalizmus vagy egyéb okokból bekövetkezett köztéri kárt, annak helyszínét, körülírhatjuk a problémát és bejelentést tehetünk az illetékes szolgálatnál, vagyis a Városi Felügyelőségi Igazgatóságnál.

A városi önkormányzat ezt követően lépéseket fog tenni a felmerülő problémák megoldására és előnybe helyezik azon hiányosságok kiküszöbölését, amelyek a polgárok biztonságát közvetlenül veszélyeztetik.

Nyitókép: A limán városrészben tavaly ősszel több helyen beszakadt az aszfalt az épületek mögötti parkolókon. Napokig, helyenként hetekig tátongtak a lyukak, veszélyeztetve a közlekedést és a környéke