2024. április 23., kedd

Új lakótömb az Újtelepen

A Városi Telekrendezési és Beruházási Igazgatóság arról tájékoztat, hogy az Újtelep városrészben, a Stepa vajda sugárút mentén, a valamikori rendező pályaudvartól északra lévő parknál, a Radomir Raša Radujkov utcához tartozó címen kiépített új lakóblokk környékén befejeződtek a közlekedési útfelületek kiépítési munkálatai. Kiépítették a szükséges infrastruktúrát és közvilágítást, tizenhárom lámpaoszlopot is elhelyeztek.

A beruházás értéke 172,5 millió dinár, az új lakóblokk kialakítási munkálatainak keretében a földalatti infrastruktúra mellett (vízvezeték és csatornahálózat), úttestet, járdát és 233 parkolóhelyet alakítottak ki, amelyek közül négy a mozgáskorlátozott személyek számára van fenntartva.

Az úttestekről és a parkolókból zárt csatornarendszeren keresztül vezetik el a csapadékot. A parkhoz vezető mellékút mindkét oldalán parkolókat alakítottak ki. A park szélén 899 méter hosszúságban járdát, a Radomir Raša Radujkov utcában pedig 118 méteres kerékpárutat építettek. Az útfelületek között zöld terület van, megtörtént a füvesítést, felállítottak huszonhét lámpaoszlopot.

Nyitókép: Ótos András felvétele