2024. április 25., csütörtök

Épül a futaki sportközpont

A létesítmény az év végéig elkészül

Milan Đurić polgármester kedden megtekintette a futaki sportközpont építési munkálatait. Az épület földszintjén egy olimpiai és két kisebb medence kap helyet, míg az emeleten edzőterem lesz, az olimpiai medence mentén lelátókat létesítenek.

A Proletár utcában épülő, egyemeletes sportközpont összterülete 5065 négyzetmétert tesz ki. A polgármester a látogatás alkalmával hangsúlyozta, hogy a szóban forgó projekt az egyik nagyobb azok közül, amelyek szerepelnek a városi költségvetésben. Hozzátette, hogy a munkálatok még az év vége előtt befejeződnek.

– A városi költségvetésben csaknem 1,8 milliárd dinárt jelöltünk meg a projekt megvalósítására. Folyamatosan szem előtt tartjuk polgáraink szükségleteit, így azt is, hogy újabb sporttartalmakat és medencét biztosítsunk a futakiaknak, de mindenki másnak is, mindazoknak, akik ennek a településnek a vonzáskörébe tartoznak. Ezzel párhuzamosan folytatjuk a sportinfrastruktúrába és a közterületeken kialakításra kerülő tartalmakba történő beruházásokat is. Ennek megfelelően még az idén elvégezzük az újvidéki, vásártéri, nyitott medencék felújítását, ezeknek a munkálatoknak a tervezett értéke 72 millió dinárt tesz ki – jelentette be Đurić.

Említést tett arról is, hogy önkormányzatként a következő időszakban folytatni fogják a sportpályák, a szabadtéri konditermek és a játszóterek kialakítását városszerte.

A zárt medencék mellett a futaki sportközpont területén szabadtéri sportpályák is helyet kapnak, pontosabban két kosárlabda-, két röplabda- és két teniszpálya. Emellett játszótér és szabadtéri konditerem is épül, mindezek mellett kialakítják a szükséges járdákat, parkolókat, közvilágítást és a mindezt villanyárammal ellátó trafóállomást is.

Nyitókép: Vladimir Zubac felvétele