2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Az andalúzok hősies ellenállása

Ahogy a Real Madrid a Valencia ellen, úgy a Barcelona a Betis ellen is hatalmas csatára kényszerült, hogy bejusson a spanyol szuperkupa fináléjába, amelyet Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendeznek. A gránátvörö-kékek Pedri gólját még lesállás után szerezték, de Lewandowski már szabályosan talált be (40.), ezt azonban a derekasan küzdő andalúzok a hajrában kiegyenlítették Fekir pontos lövésével (77.). A hosszabbításban Fati pompás, jobb alsóban kikötő kapáslövése jelentette az újabb Barca-előnyt (93.), ám a Betisnek erre is volt válasza (Moron, 101.). A tizenegyeseknél viszont elfogyott az esélytelenebb fél ellenállása, Juanmi és William Carvalho gyenge, rosszul helyezett lövését Ter Stegen hárította, így a vasárnapi fináléra összejött az El Clásico-párosítás.

A Betis nagy küzdelemben a büntetőkig életben tartotta esélyeit (Fotó: Beta/AP)

A Betis nagy küzdelemben a büntetőkig életben tartotta esélyeit (Fotó: Beta/AP)

Újabb pofont kapott a Premier League-ben a Chelsea, amely a Liverpool mellett a bajnoki idény másik nagy vesztese lehet. A II. Erzsébet halála miatt elhalasztott 7. fordulós összecsapáson a Fulham vezetését (Willian) egyszer még kiegyenlítették a Kékek (Koulibaly), ezután azonban João Félix pirosat kapott a vendégektől, az emberelőnyt pedig Carlos Vinícius használta ki.

Angol bajnokság, pótlás a 7. fordulóból: Fulham–Chelsea 2:1. Az élcsoport: Arsenal (–1) 44, Manchester City (–1) 39, Newcastle és Manchester United (–1) 35 pont stb. Olasz kupa, nyolcaddöntő: Fiorentina–Sampdoria 1:0, Roma–Genoa 1:0. Spanyol szuperkupa, elődöntő: Barcelona–Betis 1:1, h. u. 2:2, tizenegyesekkel 4:2.

Nyitókép: A Betis nagy küzdelemben a büntetőkig életben tartotta esélyeit (Fotó: Beta/AP)