2024. április 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Buffonék megizzasztották az Intert

Anglia és Franciaország után Olaszországban is megkezdődött a kupaküzdelem izgalmasabb szakasza, az első nyolcaddöntős összecsapáson a Serie B-s Parma utazott az Interhez Milánóba. A szebb napokat látott, története során sokszor élvonalban focizó gárda rendesen próbára tette a vendéglátó favorit erejét, olyannyira, hogy egy fantasztikus góllal meg is szerezte a vezetést: Sohm látványos sarkazós mozdulattal készített elő a horvát Jurićnak, aki mintegy húsz méterről remekbe szabott bombával kilőtte a jobb felsőt (38.). Nyomott az Inter ez előtt, ez után is, sokáig azonban úgy tűnt, meglepetés születik a San Siróban. Ezt végül Lautaro Martínez előzte meg, aki egy támadás végén tizenöt méterről estében lőtt rá, próbálkozása pedig a peches Osorio fején megpattanva védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába (88.), hosszabbításra mentve a találkozót. A vendégek portáját egyébként a két hét múlva 45. életévét betöltő Buffon védte, az élő legenda nagy bravúrokat mutatott be, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Parma védelme olyan jól állta a sarat. A 110. percben azonban ő is tehetetlen volt, amikor egy kibokszolása után üresen maradt a kapu, a magasan szálló labdát pedig Acerbi fejelte át a hátráló veterán felett (110.), megnyerve a mérkőzést.

A nevelőklubjánál levezető Buffon közel 45 évesen is parádézott a nagy rivális ellen (Fotó: Il BiancoNero)

A nevelőklubjánál levezető Buffon közel 45 évesen is parádézott a nagy rivális ellen (Fotó: Il BiancoNero)

Angliában már a negyeddöntőknél jár a ligakupa, ahol a Manchester United korán vezetett (Antony), de csak a hajrában, Rashford gyors duplájával biztosította be a továbbjutást a harmadosztályú Charlton ellen. A Premier League-klubok összecsapásán a Newcastle Burn és Joelinton második félidei góljával bizonyult jobbnak a Leicesternél.

Angol ligakupa, negyeddöntő: Manchester United–Charlton 3:0, Newcastle–Leicester 2:0. Olasz kupa, nyolcaddöntő: Inter–Parma 1:1, h. u. 2:1.

Nyitókép: A nevelőklubjánál levezető Buffon közel 45 évesen is parádézott a nagy rivális ellen (Fotó: Il BiancoNero)