2024. április 26., péntek

Természettudományi és képzőművészeti tábor Zentán

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban közel 100 tanuló vesz részt a téli táboron

Téli természettudományi és képzőművészeti tábort szervezett az InGenium Alapítvány a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban. A táborba 91 általános iskolás hetedikes és nyolcadikos tanuló jelentkezett Vajdaság számos pontjáról. A résztvevők a képzőművészeti és a természettudományi szakok közül választhattak.

Napközben foglalkozások várták a tanulókat, az esti órákban pedig szabadidős, ismerkedős, játékos foglalkozások. Csikós Pajor Gizella, az iskola igazgatója elmondta, hogy a tábor január 4-én csütörtökön kezdődött és január 7-én szombaton ér véget.

Fotó: Horváth Attila

Sokan érdeklődnek a természettudományok iránt (Fotó: Horváth Attila)

– Szinte minden évben megrendezésre kerül ez a tábor, a covidos éveket leszámítva. Az idei tábor témája a Multiverzum volt és ezzel kapcsolatban is láthattak egy előadást a diákok. A résztvevők három természettudományi és kettő képzőművészeti csoportban dolgoznak minden nap. Igyekeztünk olyan előadásokat szervezni a gyerekeknek, amelyek érdekesek és felkeltik a figyelmüket. Tekintettel arra, hogy ez csak egy téli szünidei tábor, inkább játékosra és szórakoztatóra fogtuk a dolgot, minthogy komoly tanulás legyen. A résztvevők a Bolyai kollégiumában vannak elszállásolva, így lehetőségük van kipróbálni a kollégiumi életet. A zentaiak közül is sokan éltek a bent alvás lehetőségével. A diákok közül többen is jelezték a szándékukat, hogy nálunk folytatnák a tanulmányaikat – mondta az igazgató.

Nyitókép: Fotó: Horváth Attila